Zvanično: Tadeus Jang i Tomaš Satoranski u Čikagu

Chicago Bulls Slobodni igrači

Zvanično: Tadeus Jang i Tomaš Satoranski u Čikagu

Chicago Bulls Slobodni igrači
Autor: Uroš Živković Datum objave: 01.07.2019. Foto: NBC Sports

Tadeus Jang, sada već uveliko bivši igrač Indijane i češki reprezentativac, Tomaš Satoranski, novi su igrači Čikago Bulsa.

Obojica igrača su potpisali na 3 godine, s tim što će Jang zaraditi nešto veću sumu, oko 41 milion dolara.

Tadeus Jang iza sebe ima izuzetno dobru sezonu u dresu Pejsersa, gde je bio neizostavni član startne postave. Prosečno je po meču beležio 12.6 poena, 6.5 skokova, 2.5 asistencije i 1.5 ukradenu loptu, uz odličnih 53% u šutu iz igre.

 

I u slučaju Satoranskog će, kao i još nekih dogovora prethodne noći, ovo biti takozvani “potpis pa trejd”, što znači da će Čeh potpisati ugovor sa Vizardsima, a zatim biti trejdovan u Bulse. Vašington će za uzvrat dobiti dva pika druge runde, od kojih će jedan biti za narednu godinu, a za drugi još nije precizirano.

Satoranski će u Čikagu za tri godine zaraditi 30 miliona dolara, a trebalo bi i da preuzme ulogu startnog pleja i glavnog organizatora igre, s obzirom da su se pojavile informacije da Bulsi žele da trejduju Krisa Dana.

On je prethodne sezone za Vizardse počeo 54, od 80 utakmica koliko je ukupno odigrao i ima sasvim solidnu godinu iza sebe, a u januaru je uspeo da zabeleži i svoj prvi tripl-dabl u karijeri.

Prosečno je beležio 8.9 poena, 5 asistencija, 3.5 skokova i 1 ukradenu loptu po meču.

Podelite vest: