Aktivni igrači sa najdužim stažom u NBA

Legende

Aktivni igrači sa najdužim stažom u NBA

Legende
Autor: Datum objave: 28.08.2021. Foto: NBA Canada

15. sezona

Igrači sa 15 NBA sezona su :

  • Pol Milsap – 1052 odigranih utakmica
  • Rudi Gej – 1009 odigranih utakmica
  • Kajl Lauri – 960 odigranih utakmica
  • Džej-Džej Redik –  940 odigranih utakmica
  • Radžon Rondo – 918 odigranih utakmica

Iako u poznim igračkim godinama svakoj ekipi bi dobro došao jedan Pol Milsap. Na vrhuncu karijere jedan od najboljih igrača Atlanta Hoksa koji je oduvek u reketu bio velika pretnja za protivnike. Poslednjih godina je unapredio i svoj šut za tri poena, tako da mu je taj deo igre značajno napredovao i može se uklopiti u svaku ekipu budući da danas većina NBA timova “živi” od šuta za tri poena. Trenutno je slobodan agent, ali nema sumnje da ga mnogi timovi žele videti u svojim redovima i ukoliko izabere adekvatnu ponudu juriće svoj prvi šampionski prsten.

Rudi Gej je jedan od onih igrača koji su uspeli da ‘prežive’ pad sa pozicije najboljeg igrača time do četvrtog ili petog poentera tima. Poslednjih godina napravio je tranziciju u solidnog igrača sa klupe San Antonio Sparsa, ali je ovog leta potpisao za Jutu. Nema sumnje da će uz dirigentsku palicu Kvina Snajdera, Gej još jednom pronaći svoju ulogu i pomoći svom timu da bude još bolji nego što je bio prošle sezone kada su uprkos odličnom regularnom delu ispali u polufinalu konferecije od Los Anđeles Klipersa.

Za razliku od prethodnih 15 sezona, za koje se čini kao da je sve proveo u Kanadi, Laurija nećemo videti u dobroj poznatoj uniformi Toronta. Odlazi kao igrač sa najviše pogođenih trojki, asistencija i ukradenih lopti u istoriji tog tima. U ovom periodu postao je legenda kluba i biće prvi igrač kome će Toronto povući dres. Potpisao je ovog leta za Majami i sa Batlerom i Adebajom čini novu “veliku trojku” .

Jedan od najboljih šutera za tri poena u istoriji lige, Džej-Džej Redik i čovek čiji šutevi iz kornera svi znamo da prosto ulaze i pre nego što je lopta došla do obruča. Poslednjih sezona ide od tima do tima u nadi da će se konačno skrasiti negde i pronaći onaj stari ritam svoje igre. Još uvek bez kluba i pitanje je vremena kada će ga neki tim koji juri šampionski prsten potpisati u nadi da će upravo on biti taj igrač koji će pogađati šuteve za tri poena kada to bude najpotrebnije.

Jedini igrač koji ima NBA titule sa dva najtrofejnija kluba (Boston Seltiksi i Los Anđeles Lejkersi). Njegov košarkaški intelekt retko ko sme da dovede u pitanje. Ronda je kroz celu svoju karijeru pratio imidž igrača-trenera i nema sumnje da će se odmah po završetku karijere uputiti u trenerske vode. U svakom timu za koji je nastupao sa sobom je nosio i svoj neverovatni pobednički mentalitet i želju da iz svake večeri bude sve bolji na terenu i da zapuši usta kritičarima koji su ga pratili kroz celu karijeru. Trenutno igrač Memfisa, međutim vrlo je izvesno da će do početka sezone još jednom promeniti sredinu.

Podelite vest: