Andrej Stojaković, sin srpskog snajpera

Legende

Andrej Stojaković, sin srpskog snajpera

Legende
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 02.07.2021. Foto: Twitter

Ljudi su oduvek voleli dobru, filmsku priču. Lepo je čuti da sin vašeg sportskog heroja ide očevim stopama. Andrej ipak nije samo dobra priča, ovaj momak čini se ima nešto.

Andrej, po rečima upućenih, do pre nešto više od godinu dana nije ni igrao organizovanu košarku. Pre globalne pandemije imao je samo jednu ponudu manjeg koledža, ali u vreme kada je svet stajao, Andrej je trenirao… i rastao.

Sin našeg slavnog košarkaša, Predraga Pedje Stojakovića porastao je preko 20 santimetara od aprila prošle godine i sada je visok 198, sa rasponom ruku od fenomenalnih 208cm.

Daleko bilo da su u pitanju samo fizičke predispozicije, momak ima košarkašku veštinu u genima. Video koji ste gledali snimljen je pre nekoliko dana, na skupu talentovanih dečaka u Arizoni. Pre istog, Andrej je bio više manje košarkaška nepoznanica, ali dominacijom na ovom samitu skrenuo je pažnju ozbiljnih koledža.

Iako je tek završio drugu godinu srednje škole, Andrej (16) već ima dve ponude i to univerziteta Kal Poli i Sent Meris. Kako je vikend košarke odmicao, sve oči skauta većih škola poput Jute, Arizone, Stenforda i San Franciska bile su uprte u njega. Nema sumnje da će u narednom periodu Stojaković imati mnogo širi izbor što se nastavka školovanja i košarkaške karijere tiče.

Skaut koji je pisao članak o mladjem Stojakoviću ostao je zapanjen spektrom veština koje poseduje, od kontrole lopte i pregleda igre, do šuta iz driblinga ili mesta, dužine i pokretljivošću kojom imponuje. Trevis Brenam, pomenuti skaut, veruje da će Stojaković biti jedan od najtraženijih dečaka iz svoje generacije.

Nažalost po zainteresovane, neće imati puno prilike da gledaju Andreja tokom leta (kada se održava najveći broj kampova za momke njegovog uzrasta) jer će Stojakovići leto porodično provesti u Grčkoj.

Podelite vest: