Džejson Kid je novi trener Dalas Maveriksa

Dallas Mavericks Legende

Džejson Kid je novi trener Dalas Maveriksa

Dallas Mavericks Legende
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 25.06.2021. Foto: The Smoking Cuban

Jedan od najboljih plejmejkera u istoriji košarke, svakako jedan od najinteligentnijih igrača lige ikada, Džejson Kid, novi je trener Dalas Maveriksa.

Nakon 3 sezone pauze, što se posla glavnog trenera tima tiče, Kid je našao novi posao. Poslednji put bio je trener Milvoki Baksa, u čije redove je došao nakon kontroverznog perioda u Bruklinu.

Kid je, naravno, bivši košarkaš Mavsa, sa kojima je 2011. godine osvojio jedinu titulu šampiona lige. Zanimljivo, dva imena se već spominju kao verovatni članovi stručnog štaba – Džej Džej Barea i Džejson Teri.

(FOTO: NBA Analysis Network)

Uz Dirka Novickog, koji je pre nekoliko dana imenovan specijalnim savetnikom Marka Kjubana, kao i Majklom Finlijem, potpretsednikom košarkaških operacij, Mavsi okupljaju ovde fantastični stari bend.

Prethodne dve sezone Kid je radio u stručnom štabu Los Andjeles Lejkersa, doprineo tituli šampiona 2020. godine.

Ovog leta bio je medju glavnim kandidatima za nekoliko pozicija glavnog trenera, izmedju ostalog u Bostonu i Portlandu. Igrači jednostavno žele da saradjuju za trenera čija košarkaška inteligencija je van svih granica.

Zanimljivo da je doskorašnji i dugogodišnji trener Dalasa Rik Karlajl, javno dao Kidu podršku u trci za novim trenerom tima. Karlajl sam nije dugo čekao na novi posao, postao je glavni trener Indijana Pejsersa.

“Nadam se da će Džejson Kid postati novi trener Mavsa. On i Luka imaju toliko toga zajedničkog.”

Inače, Niko Herison, koji će postati novi generalni menadžer Dalasa je očigledno pun pogodak. Iako nikada nije radio u nekom od NBA timova, Niko ima odlične konekcije i strašno je zanimljiv lik. Više o njemu na sledećem slajdu.

Podelite vest: