Kajl Korver, snajper, tihi lider i veliki čovek

Legende

Kajl Korver, snajper, tihi lider i veliki čovek

Legende
Autor: Datum objave: 06.09.2021. Foto: Strib.com

Draft

S obzirom da ne dolazi sa jednog od najprestižnijih košarkaških fakulteta i da je izašao na jedan od najčuvenijih draftova ikada, 2003. godine biran je tek kao 51. pik od strane Nju Džersi Netsa. Netsi su prethodnu sezonu bili prvaci Istočne konferencije, a u velikom finalu su poraženi od San Antonija. Ekipa je bila predvođena Džejsonom Kidom uz pratnju mladih Kenjona Martina i Ričarda Džefersona. U vreme drafta klubu je bio potrebniji novac od igrača, draftovali su u prvoj rundi Zorana Planinića, a u drugoj našeg protagonistu. Planinić je planiran kao neko ko bi sa klupe dobio šansu da napreduje, dok se na Korvera nije računalo, možda i zbog toga što je sa 15,5 poena po utakmici u tom trenutku dvadesetdvogodišnji Džeferson bio drugi strelac ekipe, a on i Kajl igraju na sličnim pozicijama.

(FOTO: NBA.com)

Za Korvera je to značilo samo jedno, njegova draft prava su odmah prosleđena Filadelfiji u zamenu za 125.000 dolara. Navodno su Netsi taj novac direktno preusmerili za troškove letnje lige i kupovinu kopir mašine. Na pomenutoj ceremoniji na Krejtonu, Kajl je izmedju ostalog rekao:

“Nakon drafta sam trejdovan u Filadelfiju. Nisam siguran da je “trejd” prava reč, više-manje su me prodali. Za neotkrivenu sumu novca. Kasnije sam saznao da su taj novac iskoristili za plaćanje učešća na Letnjoj ligi, ali… i kako bi kupili kopir mašinu.”

“Kolika je vaša vrednost u pregovorima? Moja je očigledno mašina za kopiranje. Ali to je ok, jer pre par godina sam saznao da se ta mašina pokvarila, a ja i dalje igram.”

Nisu ni sami Netsi mnogo bolje prošli. U Nju Džersiju su se zadržali još samo devet godina.

Podelite vest: