Memfis povlači iz upotrebe dresove Zeka Rendolfa i Tonija Alena

Legende Memphis Grizzlies

Memfis povlači iz upotrebe dresove Zeka Rendolfa i Tonija Alena

Legende Memphis Grizzlies
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 13.09.2021. Foto: Hashdot Sports

''First Team All Defense!''

Čim sam pročitao za vest o Memfisovom povlačenju dresa sa brojem 9 iz upotrebe, znao sam da će se ovaj video naći  na početku članka:

Toni Alen je u Memfis stigao iz redova Bostona i potpisao trogodišnji ugovor vredan nešto manje od 10 miliona dolara. Nekoliko nedelja nakon potpisa je izjavio kako je u Bostonu bio u senci Pola Pirsa i Reja Alena. OK. Ne baš promišljena izjava, ali to vam je bio Toni Alen…

U svojoj prvoj sezoni u dresu Memfisa, odmah se istakao kao jedan od najboljih defanzivaca na perimetru u ligi i biva izabran u drugu najbolju defanzivnu petorku lige. Te sezone Grizlisi su se prvi put u svojoj istoriji dokopali polu-finala konferencije. U narednim sezonama, ovaj sjajan defanzivac je u ogromnom broju slučajeva čuvao najkvalitetnije protivničke igrače od pozicije 1 do pozicije 3. Nije mu to predstavljalo nikakav problem. Njegovim protivnicima definitivno jeste.

Od 2011. godine, pa sve do 2017. po tri puta je bio uvršten u prvu defanzinu i drugu defanzivnu petorku lige i svakako je svojom ogromnom požrtvovanošću i zalaganjem zaslužio da mu se dres sa brojem 9 podigne na svodove dvorane u Memfisu. To će se dogoditi 28. januara na meču protiv Jute Džeza, na šta je legendarni Toni rekao da će mu se ostvariti san i da je ponosan i počastvovan.

Zasluženo? O, da!

Podelite vest: