Ajverson uspešniji od Vinsa, Siksersi od Reptorsa u 7. meču polufinala

Ajverson uspešniji od Vinsa, Siksersi od Reptorsa u 7. meču polufinala

Autor: Uroš Živković Datum objave: 20.05.2019. Foto: nba.com

Bila je ovo neverovatna serija, jedna od najboljih i najpraćenijih u poslednjih 20-ak godina.

Na kraju, kao pobednici izlaze košarkaši Filadelfije, nakon svih 7 utakmica, kao što su se svi nadali, odnosno, kao što su svi i očekivali da će ovde biti neizvesnosti do poslednjeg šuta, poena, do poslednjeg skoka i poslednje osvojene lopte.

U tom 7. susretu polufinala Istoka, odigranom na današnji dan, Siksersi su protiv Reptorsa slavili 88:87 i plasirali se u finale konferencije, u jednom tvrdom meču, sa puno nervoze, lošom realizacijom na obe strane, uostalom, tako nešto i ne treba da iznenađuje u jednom odlučujućem meču čitave serije.

Zanimljivo je da su i Alen Ajverson i Vins Karter odigrali celu utakmicu, bez sekunde odmora i obojica su imali jako loše procente šuta, mnogi bi rekli zbog nervoze i velikog uloga koji je nosio ovaj susret, dok se većina ipak slaže da je to prevashodno bilo zbog umora, s obzirom da su ova dva legendarna igrača odigrali neke neverovatne partije u ovoj seriji.

Ajverson je prosečno beležio 33.7 poena po meču za 46 minuta igre, dok je Vins imao 30.4 poena, igrajući 44.6 minuta po utakmici u proseku.

Bila je ovo jedna od onih rundi doigravanja koja će se oduvek pamtiti i prepričavati, a kako i ne bi, kada smo uživali u vrhunskim partijama i ostvarenjima dvojice neverovatnih umetnika i majstora ove igre!

Podelite vest: