Derik Rouz ipak nije mogao sam protiv “Velike trojke” Majamija

Derik Rouz ipak nije mogao sam protiv “Velike trojke” Majamija

Autor: Datum objave: 26.05.2019. Foto: nba.com

Sasvim očekivano, finale Istoka te sezone odigrano je između dve najbolje ekipe u konferenciji – Čikaga i Majamija.

Bulsi su imali prednost domaćeg terena, iako je ekipa sa Floride bila apsolutni favorit, ne samo u ovoj seriji, nego i za osvajanje šampionskog prstena. Predvođeni novonastalom “Velikom trojkom”, košarkaši Hita su ipak u regularnom delu sezone završili iza svog rivala, ali bi mnogi rekli da je za njih ta sezona tek u doigravanju i počela.

Ipak, Čikago relativno lako i ubedljivo dobija prvi meč u ovom finalu, predvođen svojom mladom zvezdom, momkom koji je poneo MVP priznanje te godine, Derikom Rouzom. Lebron, Vejd, Boš i ekipa brzo shvataju da će ipak morati malo više da se pomuče, ukoliko žele do velikog finala i tog željenog i očekivanog trofeja i dobijaju sva 4 sledeća susreta, doduše, svaki uz veliku neizvesnost i sjajnu borbenost i jednih i drugih.

(Foto: Jonathan Daniel/Getty Images)

Na današnji dan odigran je taj, ispostaviće se, odlučujući 5. duel, koji je Majami dobio u Čikagu 83:80. Goste je do trijumfa predvodio, naravno, udarni trio – Lebron je ubacio 28, Vejd 21, a Boš 20 poena. Sa druge strane, isto, očekivano – najefikasniji je bio Rouz sa 25 poena.

Tokom te serije, Lebron je prosečno beležio 25.8, Boš 23.2, a Vejd 18.8 poena, dok je kod Bulsa Rouz imao 23.4, Luol Deng 17.2, Karloz Buzer 14.5 poena po utakmici.

Možda te godine u Čikagu uz Derika Rouza nije bilo još neke velike zvezde, ali je to bila zaista jedna kompaktna ekipa, mora se reći i izuzetno dopadljiva, ekipa koja je nakon čuvenih Bulsa iz 90-ih, konačno vratila publiku u halu i dala nadu svojim navijačima u neko bolje sutra. Na žalost, nije ta euforija dugo potrajala, pošto je nakon te vanserijske sezone, lider tima, Derik Rouz doživeo svoju prvu težu povredu i više nikada nije uspeo da povrati svoj stari sjaj i, iako je povremeno uspevao ponovo da zablista, te neponovljive MVP partije su zauvek otišle u istoriju…

Podelite vest: