Džordan i Bulsi “počistili” Pistonse u finalu Istoka

Džordan i Bulsi “počistili” Pistonse u finalu Istoka

Autor: Datum objave: 27.05.2019. Foto: thebiglead.com

Osveta je bila i više nego slatka!

Samo godinu dana nakon što su u jednoj neizvesnoj seriji poraženi sa 4:3 od, kasnije i šampiona, Detroit Pistonsa, Čikago Bulsi su bili spremni za revanš, protiv istog rivala, u istoj fazi doigravanja.

Ovoga puta, Džordan, Pipen i saigrači, predvođeni legendarnim trenerom, Filom Džeksonom bili su apsolutno dominantni. 4:0 protiv aktuelnih šampiona, demonstracija sile i pravi dokaz da Istok, kao i čitava liga, imaju nove vladare.

Na današnji dan je odigran taj poslednji, 4. duel, a verujem da nije uopšte potrebno naglašavati da je Džordan bio najefikasniji. Majkl je te večeri ubacio 29 poena, iz jako dobrih 11/17 u šutu iz igre, uz po 8 skokova i asistencija. U stopu ga je pratio Skoti Pipen sa 23 poena, 10 asistencija i 6 skokova.

Bulsi su u velikom finalu slavili protiv Lejkersa sa 4:1 i tako osvojili svoju prvu titulu u istoriji franšize i prvu od tri uzastopne, u jednom brutalnom plej-ofu i pohodu na tron u kom su izgubili samo 2 meča.

Zanimljivo je da su takođe na današnji dan, samo 5 godina kasnije, još jednom “počistili” rivala u finalu konferencije. Ovoga puta žrtve su bili Peni Hardavej, Šakil O’Nil i njihov Orlando. Čikago je i te godine došao do trofeja i to je ponovo bila prva od tri uzastopne titule koje su osvajali upravo u ta dva navrata.

Podelite vest: