Fenomenalan duel Džordana i Barklija u velikom finalu

Fenomenalan duel Džordana i Barklija u velikom finalu

Autor: Uroš Živković Datum objave: 11.06.2019. Foto: Sporting News

Na današnji dan 1993. godine odigran je drugi susret finala NBA lige između Finiksa i Čikaga.

Bila je to jedna odlična utakmica, neizvesna do samog kraja, a dve glavne zvezde bili su, sasvim očekivano, Čarls Barkli i Majkl Džordan.

U duelu dvostrukog vladajućeg MVP-ja finala i novoproglašenog najkorisnijeg igrača lige, ipak se više radovao Džordan, s obzirom da su njegovi Bulsi izašli kao pobednici 111:108 i poveli sa 2:0 u seriji.

Ovaj meč će najviše ostati upamćen po tome što je to bio prvi put u istoriji velikih finala da dvojica igrača suparničkih timova postignu po 40 i više poena.

(Foto: The Source)

Njegovo leteće visočanstvo je predvodilo svoj tim sa 42 poena, pri šutu iz igre 18/36, trojke 2/2, a bio je i nadomak tripl-dabla, pošto je upisao i 12 skokova i 9 asistencija.

Popularni Ser Čarls je bio ubedljivo najbolji pojedinac Sansa sa takođe 42 poena, ali uz nešto bolji procenat iz igre, 16/26, a zabeležio je i 13 skokova i 4 asistencije.

Te godine u finalu viđena je jedna zaista zanimljiva serija, sa dosta preokreta i neočekivanih rezultata. Nakon početna dva poraza kod kuće, svi su već bili otpisali Barklija i drugove, da bi oni od naredna tri susreta u Čikagu uspeli da dobiju čak 2 i vrate seriju nazad u Arizonu, ali su na kraju ipak poklekli u tom 6. meču i omogućili Bulsima da dođu do treće uzastopne titule šampiona lige.

Podelite vest: