Kevin Garnet je trejdovan u Boston

Kevin Garnet je trejdovan u Boston

Autor: Datum objave: 31.07.2019. Foto: nba.com

Na današnji dan 2007. godine Kevin Garnet je putem trejda stigao u Boston, čime je oformljena jedna nova “Velika Trojka” najtrofejnije franšize u istoriji lige.

(Foto: The Boston Globe)

Bila je to najveća razmena ikada viđena u NBA ligi u kojoj je jedan tim dobio samo jednog igrača, odnosno, “paket” koji su Seltiksi poslali Timbervulfsima u zamenu za samo jednog igrača bio je i ostao najveći u istoriji lige.

A taj paket je bio sledeće sadržine:

  • Al Džeferson
  • Tio Retlif
  • Džerald Grin
  • Rajan Gomes
  • Sebastijan Telfer
  • 2 buduća pika prve runde (izabrani su Vejn Elington i Džoni Flin)

Kevin Garnet je teška srca napustio Minesotu, ali njegova želja da se bori za šampionski prsten je ipak bila prevelika i čelnici kluba su bili svesni da moraju da ga puste, čak su mu dozvolili i da bira svoju novu sredinu i klub u koji bi želeo da bude trejdovan.

Razlog zbog kog se “The Big Ticket” odlučio baš za Boston bio je trejd koji su Kelti odradili mesec dana ranije, kada je u klub stigao Rej Alen. Kada ste jedan od najboljih i najdominantnijih visokih igrača na svetu u to vreme, a imate mogućnost da vam novi saigrači i glavni spoljni igrači budu Pol Pirs i Rej Alen, uz podršku mladog Režona Ronda, zaista ne bi trebalo da vam bude previše teško da se odlučite za takav spoj.

(Foto: Steven Senne/Associated Press)

Novooformljena Velika trojka je odmah proigrala na najvišem mogućem nivou, a kako i ne bi, ovde ne govorimo o nekim, bilo kakvim, osrednjim igračima! Već u prvoj sezoni u kojoj su zajedno nastupali, Pirs – Garnet – Alen, donose najtrofejnijoj franšizi u NBA ligi novi šampionski trofej, dugo očekivani, nakon više od 20 godina.

Nekako, sa današnje tačke gledišta, deluje da je ta generacija Seltiksa možda mogla i više da uradi, možda da stigne makar do još jedne titule, ali je svakako bilo neverovatno zadovoljstvo gledati i pratiti tu ekipu tih godina i svi navijači ove kultne franšize su sigurno imali zbog čega da budu ponosni.

Podelite vest: