Kralj i kraljevići su stigli u NBA ligu!

Kralj i kraljevići su stigli u NBA ligu!

Autor: Uroš Živković Datum objave: 26.06.2019. Foto: Sporting News

Na današnji dan 2003. godine održan je draft na kome se pojavila jedna od najtalentovanijih generacija svih vremena.

(Foto: Paul L. Newby II/BPN)

Predvođeni Lebronom Džejmsom, koji je izabran sa 1. pozicije, redom su kasnije birani Karmelo Entoni, Kris Boš, Dvejn Vejd…

Naravno, ne smemo ni to nikako zaboraviti, sa 2. mesta izabran je Darko Miličić!

(Foto: Yahoo Sports)

Generalno gledano, na draftu te godine bilo je dosta igrača sa ovih prostora, nakon Darka, sa 17. pozicije izabran je Žarko Čabarkapa, sa 19. Saša Pavlović, sa 22. Zoran Planinić, a u drugoj rundi izabrani su i Slavko Vraneš i Sani Bećirović.

Naravno, mesecima unapred znalo se oko koga će se sve vrteti, ko je glavna zvezda drafta, ali i koji igrači su odmah iza njega. Svi su tada spominjali Lebrona kao glavnu zvezdu, ali i o Karmelu se dosta pričalo, predviđala mu se slična budućnost kao Kralju, ali deluje da on, na žalost nikada nije uspeo da dostigne svoj pun potencijal i ispuni sva očekivanja koja su pred njega stavljana, iako je imao jednu izuzetnu ruki sezonu, pa i nekoliko vezanih dobrih godina nakon te, koje se nikako ne mogu zanemariti.

Jedan od igrača koji u početku nije izazivao toliko pažnje, nije se odmah probio u prvi plan, ali svakako jeste prvi iskoračio na veliku scenu, kada su uspesi i igranje u plej-ofu u pitanju, je Dvejn Vejd.

(Foto: Ronald Martinez/Getty Images)

U svojoj drugoj sezoni u ligi već je bio učesnik konferencijskog finala, da bi u svojoj trećoj uspeo da postane šampion NBA lige i MVP finala!

Bilo je tu i još značajnih igrača koji su se pojavili na tom draftu, koji su imali sasvim solidne karijere, bili od izuzetne koristi svojim timovima, pa i ono najvažnije, uspevali da osvajaju šampionsko prstenje, kao što su Boris Dijao, Dejvid Vest, Kajl Korver, Kendrik Perkins, Leandro Barbosa, Mo Vilijams i drugi.

Podelite vest: