Majami je osvojio prvu titulu u istoriji franšize

Majami je osvojio prvu titulu u istoriji franšize

Autor: Datum objave: 20.06.2019.

Na današnji dan 2006. godine, odigran je 6. meč finalne serije između Dalasa i Majamija u kome je ekipa sa Floride slavila 95:92 i tako sa ukupnih 4:2 u pobedama po prvi put u svojoj istoriji postala šampion NBA lige.

Bio je to krajnje iznenađujući trijumf Hita u tom velikom finalu, s obzirom da su Mevsi tada važili za izrazitog favorita, a naročito pošto su poveli sa 2:0, gotovo niko nije verovao da Majami, sa još uvek rovitim i nedovoljno oporavljenim Šakilom O’Nilom ima šta da traži dalje u ovom duelu.

Nije tako mislio i Dvejn Vejd!

(Foto: Richard Hartlow/USA Today)

Još uvek mladić, takoreći na početku karijere, doduše sa sasvim solidnim plej-of iskustvom, popularni Fleš je odlučio da mu se ne ponove greške iz prethodne sezone. Nakon osvete Detroitu, ovoga puta u finalu konferencije, bio je potpuno fokusiran i spreman za veliko finale koje je apsolutno bilo samo njegova pozornica te godine!

Proglašen je najkorisnijim igračem finalne serije, u tom poslednjem susretu je odigrao fenomenalno zabeleživži 36 poena (10/18 iz igre), 10 skokova, 5 asistencija, 4 ukradene lopte i 3 blokade, dok je u čitavoj seriji prosečno beležio impresivnih 34.7 poena, 7.8 skokova i 3.9 asistencija.

Podelite vest: