Početak nastanka “Velike trojke” – Rej Alen je trejdovan u Seltikse

Početak nastanka “Velike trojke” – Rej Alen je trejdovan u Seltikse

Autor: Stefan Stanković Datum objave: 28.06.2019. Foto: Heat Zone

Na današnji dan 2007. godine, Rej Alen je stigao iz Sijetla u Boston!

Bila je to razmena dva tima u kojoj je uz Alena među Seltikse došao i Glen Dejvis, dok su u suprotnom smeru otišli Džef Grin, Voli Zerbijak, Delonte Vest i budući pik druge runde na draftu.

Dolazak Reja Alena među Kelte smatra se značajnim iz prostog razloga što većina stručnjaka veruje da je to pokrenulo jednu lavinu, da je taj potez Denija Ejndža i uprave Seltiksa dao podstreka i podsticaja svima, od Pola Pirsa, koji je ponovo dobio motivaciju da se bori za šampionski prsten, preko navijača i ostalih mladih igrača Bostona koji su oduševljeno dočekali sjajnog šutera, pa sve do Kevina Garneta, koji je nekih mesec dana kasnije, takođe putem trejda, došao među Zelene.

(Foto: Lynne Sladky/Associated Press)

Smatra se da je Garnet izabrao Boston upravo zbog tog novonastalog ubitačnog napadačkog dvojca, Pirs – Alen i da se relativno lako odlučio za svoju novu destinaciju, s obzirom da je teška srca i napustio Minesotu, samo s namerom da bi konačno mogao da osvoji šampionski prsten, a teško da je mogao u datom trenutku da izabere bolje saigrače!

(Foto: Steven Senne/Associated Press)

Novooformljena Velika trojka je odmah proigrala na najvišem mogućem nivou, a kako i ne bi, ovde ne govorimo o nekim, bilo kakvim, osrednjim igračima! Već u prvoj sezoni u kojoj su zajedno nastupali, Pirs – Garnet – Alen, donose najtrofejnijoj franšizi u NBA ligi novi šampionski trofej, dugo očekivani, nakon više od 20 godina.

Nekako, sa današnje tačke gledišta, deluje da je ta generacija Seltiksa možda mogla i više da uradi, možda da stigne makar do još jedne titule, ali je svakako bilo neverovatno zadovoljstvo gledati i pratiti tu ekipu tih godina i svi navijači ove kultne franšize su svakako imali zbog čega da budu ponosni.

Podelite vest: