Novicki režirao jedan od najvećih preokreta u istoriji finala

Novicki režirao jedan od najvećih preokreta u istoriji finala

Autor: Uroš Živković Datum objave: 02.06.2019. Foto: Bleacher Report

Na današnji dan 2011. godine odigrana je druga utakmica velikog finala, između Majamija i Dalasa.

Favorizovana ekipa sa Floride imala je prednost od 1:0 i ogromnih plus 15 u poslednjoj deonici tog drugog susreta i svi su već videli kako sa velikih 2:0 odlaze u Teksas.

A onda na scenu stupa veliki majstor, jedan od najboljih Evropljana u najjačoj ligi ikada, verovatno i najbolji, Dirk Novicki. Na krilima sjajnog Nemca, Mevsi preokreću ovaj meč, izjednačuju na 1:1, a mnogi stručnjaci su složni da je to bio ne samo preokret na toj utakmici, već i u čitavoj seriji i da je upravo taj period igre dao do znanja igračima Dalasa da mogu i do konačnog trijumfa i trofeja.

Dirk je postigao poslednjih 9 poena za svoj tim, od kojih i pogodak za pobedu. Pogodio je i fenomenalnu trojku za plus 3 na nešto manje od pola minuta do kraja, koju je ipak neutralisao Mario Čalmers na drugoj strani.

Iako su Lebron, Vejd, Boš i ekipa uspeli da vrate brejk odmah u narednom susretu, Dalas dobija sledeća tri i sa ukupnih 4:2 dolazi do prvog trofeja u istoriji franšize, nešto što je te sezone malo ko očekivao i verovao da može da se desi pored novonastale “Velike trojke” Majamija.

Podelite vest: