Pol Pirs protiv Lebrona Džejmsa – 7. runda

Pol Pirs protiv Lebrona Džejmsa – 7. runda

Autor: Uroš Živković Datum objave: 18.05.2019. Foto: masslive.com

Da, bio je to duel dvojice glavnih igrača ovih timova, mada bi pravi naslov za ovu seriju mogao da glasi: Lebron protiv Bostona!

Polufinalna serija Istoka, Seltiksi protiv Kavalirsa. Boston predvođen Pirsom, Garnetom, Alenom – “Velikom trojkom”, uz podršku Ronda i Perkinsa. Sa druge strane, Lebron Džejms. Da ne bude previše nepravedno prema njegovim tadašnjim saigračima, nije Lebron sam igrao ovu seriju za Klivlend, ali Zidraunas Ilgauskas, Delonte Vest i tada već vremešni Ben Valas i Voli Zerbijak, uz Andersona Varežaoa i (meni lično jako dragog, ali ipak…) Sašu Pavlovića, nisu baš taj rang jednog Kevina Garneta, ili Reja Alena, složićete se.

Ipak, ova polufinalna serija je otišla u 7 mečeva. Neverovatna borba, taktička nadmudrivanja i, žargonski rečeno – prava tuča na terenu. Gotovo svaka utakmica je bila na mali broj poena i bilo je zaista pravo uživanje ispratiti ove duele, a većina stručnjaka je složna u oceni da je ovo možda bilo i finale pre finala, s obzirom da su Seltiksi te godine osvojili trofej, a upravo su ih Kavsi na tom putu najviše namučili.

U tom odlučujućem meču odigranom u Bostonu na današnj dan, rezultat je bio 97:92 za domaće, a ponovo su svoj šou imale dve najveće zvezde ovih timova.

Pol Pirs je ubacio 41 poen, uz jako dobrih 13/23 iz igre i odličnih 4/6 za tri poena. Upisao je i 5 asistencija, 4 skoka i 2 ukradene lopte. Lebron Džejms je zabeležio 45 poena (14/29 iz igre), 6 asistencija, 5 skokova i 2 ukradene lopte.

Podelite vest: