Rođen je Boban Marjanović

Rođen je Boban Marjanović

Autor: Datum objave: 15.08.2021. Foto: sportscasting.com

Na današnji dan pre 33 godine rodio se dobroćudni srpski div, Boban Marjanović.

Rođen je u Boljevcu, malom mestu blizu Zaječara, gde je i započeo svoje prve košarkaške korake. Već kao mlad je dostigao izuzetnu visinu za svoj uzrast, što je privuklo brojne poznate klubove iz Srbije da motre na njega, a najuporniji je bio vršački Hemofarm, koji ga uzima pod svoje i Bobi kao 13-godišnji dečak odlazi u Vršac.

(FOTO: mozzartsport.com)

Nakon Hemofarma je dosta lutao, što po Srbiji, što po Evropi, da bi tek prelaskom u Mega Vizuru 2012. godine ponovo skrenuo pažnju na sebe odličnim partijama. Ipak, svoje najbolje igre u Evropi je pružao u dresu Crvene Zvezde, za koju je zaigrao nakon jedne sezone provedene u Megi, i sa kojom je doživeo i najveće klupske uspehe.

Upravo iz Zvezde odlazi preko bare, put NBA lige, u San Antonio, a u Evropi je nastupao još i za CSKA Moskvu, Žalgiris i Nižnji Novgorod.

Trenutno je član Dalas Maveriksa, a u najjačoj ligi na svetu je igrao još, uz već pomenute Spurse, i za Detroit, Los Anđeles Kliperse i Filadelfiju.

Pored brojnih klupskih trofeja i individualnih priznanja, ima i jedno srebro sa reprezentacijom Srbije sa Evropskog prvenstva, kao i dva zlata koja je osvajao u mlađim kategorijama.

Podelite vest: