Rođen je Pol Džordž

Rođen je Pol Džordž

Autor: Stefan Stanković Datum objave: 02.05.2019. Foto: Sports Illustrated

Na današnji dan 1990. godine rođen je momak po imenu Pol Klifton Entoni Džordž, odnosno, onako kako ga svi znamo – Pol Džordž.

Rodio se u blizini Los Anđelesa, u Palmdejlu, gde je i proveo čitavo detinjstvo i mladost. U svom rodnom mestu je pohađao i srednju školu, dok je dve godine na koledžu proveo u blizini, na Frezno Stejtu.

Svoje prve košarkaške korake napravio je još kao dete, a sam je oduvek isticao svoju stariju sestru, Tejošu, koja mu je bila najveći mentor i koja se kasnije takođe profesionalno bavila ovim sportom.

Nakon vrlo uspešnog igranja u srednjoj školi, te još dve solidno odigrane godine na koledžu, Džordž odlučuje da skrati svoju koledž karijeru i prijavi se za NBA draft. Izabran je od strane Indijana Pejsersa kao 10. pik i za ovaj tim je nastupao sve do 2017. kada je trejdovan u Oklahomu za koju i dalje igra.

Ova sezona, u Oklahomi, bila je najbolja u čitavoj karijeri Pola Džordža. Prosečno je beležio 28 poena, 8.2 skokova, 4.2 asistencije i 2.2 ukradene lopte. Ipak, njegov tim je ispao već u prvoj rundi doigravanja, iako se od njih ove godine mnogo više očekivalo.

Srećan 29. rođendan velikom majstoru i, nadamo se, budućem šampionu NBA lige!

Podelite vest: