Rođen je Trejsi Mekgrejdi

Rođen je Trejsi Mekgrejdi

Autor: Datum objave: 24.05.2019. Foto: nba.com

Svoj okruglo 40. rođendan danas proslavlja legendarni Trejsi Mekgrejdi!

Trejsi Lamar Mekgrejdi Džunior, ili kraće i jednostavnije, Ti Mek, rođen je u malom mestu Bartou, na Floridi. Odrastao je u obližnjem Oberndejlu, uz majku i baku, koja je, kako je više puta ponavljao, zaslužna za njegov razvoj i beg od kriminala i posvećenost sportu i školi, isto koliko i majka. Baka mu je nadenula i prvi nadimak, “Pumpkinhead”, po kom je dugo bio poznat.

Prva ljubav mu je bila bejzbol, da bi tek nakon dolaska Penija Hardaveja u Orlando i opčinjenošću igrama velikog majstora shvatio da je ipak njegov pravi životni poziv igra pod obručima.

Prgav karakter, neretko preskakanje nastave, kao i relativno kasni početak bavljenja košarkom, nisu mu baš obećavali uspešnu koledž karijeru i bio je velika nepoznanica skautima širom zemlje. Ipak, leto pre maturiranja i jedan neverovatno odigran Adidas kamp na kome je bio ubedljivo najbolji igrač, preko noći je usmerio svu pažnju uglednijih skauta na Ti Meka i nakon toga bio je već viđen na Kentakiju kod čuvenog Rika Pitina. Neposredno pred završetak srednje škole, pojavile su se glasine da bi mladi Mekgrejdi mogao biti izabran u prvoj rundi NBA drafta te godine i to sa visoke pozicije. U savetu sa tadašnjim trenerom i još nekim pouzdanim stručnjacima Trejsi odlučuje da preskoči koledž i prijavi se za draft.

Izabran je kao 9. pik od strane Toronta i jedna nova, sjajna NBA karijera je mogla da počne!

Mnogo više i opširnije o životu i karijeri Ti Meka možete pročitati u našoj rubrici “Biografije”, obećavam da se nećete pokajati!

Podelite vest: