Šek i Orlando čekirali kartu za veliko finale!

Šek i Orlando čekirali kartu za veliko finale!

Autor: Uroš Živković Datum objave: 04.06.2019. Foto: nba.com

Na današnji dan 1995. godine odigrana je odlučujuća, 7. utakmica finala Istočne konferencije između Orlanda i Indijane.

Ekipa sa Floride je relativno lako i ubedljivo došla do trijumfa nad gostima iz Indijanapolisa, 105:81 i tako obezbedila plasman u svoje prvo finale NBA lige, i to nakon svega 6 godina od nastanka franšize.

Magične su do trijumfa predvodili odlični starteri, koji su svi bili dvocifreni i koji su pogađali u izuzetno visokim procentima, a najviše se istakao Šakil O’Nil sa 25 poena i 11 skokova. Denis Skot je ubacio 19 poena, uz odličnih 5/7 za tri poena, a na tom susretu je uspeo da obori tadašnji rekord doigravanja i po broju pokušaja i po broju pogodaka za tri poena u jednoj seriji. Peni Hardavej je zabeležio 17 poena, 4 asistencije i 3 ukradene lopte, dok je Horas Grent uz 16 poena imao i 9 skokova.

(Foto: Fernando Medina/nba.com)

Na drugoj strani, kod Pejsersa, zakazao je igrač od koga se svakako najviše očekivalo, Redži Miler. Njega na ovom meču nikako nije služio šut, pa je postigao svega 12 poena, pri šutu za tri poena 2/7. Dejl Dejvis je bio jedini igrač gostiju koji je pružio solidnu partiju, s obzirom da je uz veliku borbu pod koševima sa Šakilom i Grentom, uspeo da upiše 15 poena i 14 skokova.

Bila je to slatka osveta koju su imali igrači Orlanda, pošto su samo godinu dana ranije počišćeni od Indijane već u prvoj rundi doigravanja. Generalno, te sezone su odigrali jedan izuzetan plej-of, međutim, u velikom finalu ipak nisu imali snage za nešto više i relativno lako su bili počišćeni od strane Hakima Olajdžuvona, Klajda Drekslera i vladajućih šampiona, Hjuston Roketsa.

Podelite vest: