Slipi Flojd i nestvarnih 29 poena u poslednjoj četvrtini

Slipi Flojd i nestvarnih 29 poena u poslednjoj četvrtini

Autor: Uroš Živković Datum objave: 10.05.2019. Foto: sports.yahoo.com

Erik Augustus, kroz karijeru poznatiji kao Slipi (Sleepy), Flojd, na današnji dan 1987. godine rešio je da ne dozvoli da njegov tim tek tako bude počišćen u polufinalu konferencije. Ako već njegovi saigrači nisu imali preveliku želju da pruže veći otpor, zašto on ne bi, jednostavno, sve sam preuzeo u svoje ruke u poslednjoj četvrtini.

Igrao se 4. meč serije između Voriorsa i Lejkersa. Favorizovani tim iz Los Anđelesa, predvođen Karimom Abdul-Džabarom, Medžikom Džonsonom i Bajronom Skotom, imao je 3:0 u pobedama i u poslednju deonicu ove utakmice ušli su sa 14 poena prednosti. Svi su mislili da je sve gotovo i da Jezeraši sigurno prolaze dalje već nakon ovog meča.

A onda na scenu stupa Slipi Flojd, koji se, očigledno nije baš slagao sa takvim scenarijom.

Vezao je 12 pogodaka iz igre i poslednju četvrtinu završio sa neverovatnih 29 poena! Ukupno je ubacio 51, uz odličnih 18/26 iz igre, a zabeležio je i 10 asistencija i 4 ukradene lopte. Golden Stejt je na krilima maestralnog Flojda dobio ovu deonicu sa 41:19 i tako bar izbegao takozvanu metlu i ipak “časno poginuo” u ovoj seriji (Lejkersi su se u narednom susretu pobrinuli da se ne ponovi ovako nešto i ubedljivom pobedom i sa ukupnih 4:1 prošli dalje. Te godine su postali i šampioni lige.).

Slipi Flojd i dan danas drži rekord plej-ofa po broju ubačenih poena u jednoj četvrtini, kao i po broju poena datih u jednom poluvremenu.

Iako su njegovi Voriorsi ipak relativno lako poraženi u ovoj polufinalnoj seriji, njegova sekvenca u poslednjoj deonici tog 4. meča će se oduvek pamtiti i ta njegova partija je jedna od najimpresivnijih koja je ikada viđena u istoriji doigravanja.

Podelite vest: