Šon Kemp i Geri Pejton su “uručili metlu” vladajućim šampionima!

Šon Kemp i Geri Pejton su “uručili metlu” vladajućim šampionima!

Autor: Datum objave: 12.05.2019. Foto: theplayerstribune.com

Iako su Roketsi bili aktuelni šampioni, svi su apsolutno bili svesni snage i kvaliteta koje su tada posedovali Supersoniksi i malo je bilo onih koji su Hjustonu davali neke šanse u ovoj seriji.

Uostalom, Sijetl je regularni deo te sezone završio na 1. mestu na Zapadu, a do te runde imali su čak 9 uzastopnih pobeda nad timom iz Teksasa. Ipak, velika većina ljubitelja košarke se nadala da bi Roketsi mogli da budu ti koji će se sa Zapada plasirati u veliko finale i kao aktuelni i dvostruki uzastopni šampioni odigrati epsko finale protiv ponovo rođenih Čikago Bulsa.

Da ne bude iznenađenja i da ipak ne gledamo takav scenario, pobrinuli su se sjajni Šon Kemp i Geri Pejton sa saigračima, koje je tada odlično predvodio trener Džordž Karl.

12. maja odigran je taj, ispostaviće se, odlučujući 4. meč ove serije, koji je obilovao odličnim potezima i preokretima, a nakon poslednjeg koji su napravili domaći Roketsi i četvrtu deonicu dobili sa 35:18 i izborili produžetak, delovalo je da mogu do trijumfa i makar da održe nadu za povratkom u ovu seriju. Gosti su, međutim odigrali fenomenalan produžetak, defanzivno pre svega, sveli Hjuston na samo 6 poena i zabeležili pobedu kojom su se sa maksimalnih 4:0 plasirali u finale konferencije.

Šon Kemp je odigrao vrhunsku partiju i sa 32 poena (13/19 iz igre), 15 skokova i 3 blokade predvodio svoj tim do trijumfa. Geri Pejton je upisao 24 poena, 11 asistencija i 3 ukradene lopte. Hakim Olajdžuvon je bio najbolji kod Roketsa sa 26 poena i 6 skokova.

Supersoniksi su te godine uspeli da se domognu i velikog finala, ali su tamo ipak poraženi od strane Majkla Džordana i njegovih Bulsa sa 4:2.

Podelite vest: