Sparsi počistili Lejkerse u polufinalu Zapada

Sparsi počistili Lejkerse u polufinalu Zapada

Autor: Datum objave: 23.05.2019. Foto: nba.com

Tačno 20 godina je prošlo od totalne dominacije i surove torture koji su San Antonio Sparsi sproveli kroz doigravanje.

Nakon prve runde i relativno lakog izlaženja na kraj s Minesotom, na red su došli Lejkersi. Na današnji dan, 1999. odigran je 4. i, kao što su svi tada očekivali i poslednji duel ovog polufinala konferencije u kom je ekipa iz Los Anđelesa poražena u Stejpls Centru sa 118:107, za konačnih 4:0 u seriji.

Imali su Jezeraši tada sasvim solidnu ekipu, međutim, ipak isuviše mladu i neiskusnu, a naročito za silne Teksašane, koji su predvođeni novom zvezdom u usponu, Timom Dankanom, kao i iskusnim, legendarnim Admiralom, Dejvidom Robinsonom, prosto pregazili sve svoje rivale na putu do šampionskog prstena.

U tom poslednjem meču ove serije, upravo je Dankan bio najdominantniji sa 33 poena, iz fantastičnih 11/14 iz igre, uz 14 skokova i 4 asistencije. Na drugoj strani Šakil Onil je držao svoju ekipu u igri do samoga kraja i meč završio sa 36 poena i 14 skokova, dok je mlađani Kobi Brajant ubacio 16 poena, uz 8 skokova i 3 asistencije.

Tim Dankan je te sezone bio MVP velikog finala, odigrao je jedan fantastičan plej-of u kome je potpuno dokazao da je pravi i legitimni naslednik velike legende kluba, tada već vremešnog Dejvida Robinsona. 23-godišnji Timi je u tom doigravanju prosečno beležio 23.2 poena, 11.5 skokova i 2.8 blokiranih šuteva po utakmici.

Podelite vest: