Vinsov odgovor Ajversonu: rafalna paljba i 50 ubačenih poena

Vinsov odgovor Ajversonu: rafalna paljba i 50 ubačenih poena

Autor: Uroš Živković Datum objave: 11.05.2019. Foto: nba.com

Bila je to sigurno jedna od najzanimljivijih plej-of serija u poslednjih 20-ak godina.

Filadelfija i Toronto su nam tada priredili spektakl u 7 mečeva, gledali smo neke neverovatne duele, a pre svega, između dvojice glavnih igrača ovih timova, Alena Ajversona i Vinsa Kartera.

Na današnji dan odigran je 3. susret ove polufinalne serije, samo dva dana nakon dominantne Ajversonove partije i ubačenih 54 poena u pobedi svog tima, a Karter je imao spreman odgovor na to!

“Air Canada” je te večeri postigao 50 poena, što je samo po sebi impresivno, međutim, još impresivnije je što je čak 34 ubacio u prvom poluvremenu, dok je trojke u toj polovini meča šutirao nestvarnih 8/9.

Ne znam kako bih ovo opisao. Posle prvih par pogodaka izgledalo mi je kao da mogu da ubacim šta god da šutnem, kao da se koš povećava i prosto me zove da nastavim da šutiram. Jednostavno, imao sam svoje veče i trudio sam se da ga iskoristim maksimalno.” – izjavio je Vins nakon tog meča.

Bio je to novi rekord po broju pogođenih šuteva za tri poena nekog igrača, u jednom poluvremenu u plej-of mečevima, koji je i danas na snazi.

Podelite vest: