10 favorita za titulu (rangiranje)

NBA

10 favorita za titulu (rangiranje)

NBA
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 23.08.2019. Foto: Yahoo Sports

Čuveni bend iz Ouklenda se raspao i sezona lova na zečeve je širom otvorena. NBA će u narednoj sezoni biti uzbudljiviji nego ikada, ogroman broj timova vidi svoju šansu za šampionskim naslovom, a mi ćemo u ovom tekstu rangirati deset favorita.

  • 10. Boston Seltiks

Boston je ovog leta pretrpeo dva jaka udarca. Tim su napustili verovatno najbolji igrači, Kajri Irving i Al Horford. Da li je to i nenadoknadiv gubitak?

Ejndž i ekipa su ekspresno reagovali i poziciju plejmejkera “popunili” dovodjenjem Kembe Vokera. Kemba možda nije na nivou Irvinga, ali nije ni preterano daleko. Ono što je za Kelte bitnije, Voker će u startu mnogo bolje “ležati” mladom timu Seltiksa.

(FOTO: SB Nation)

Nema veliki ego, te iako su ljudi na njega navikli da gledaju kao čistog strelca – Voker je jako nesebičan igrač koji se nalazio u situaciji u kojoj je često morao da traži svoje poene. Njegova timska igra otključaće potencijal koji Boston prošle godine nije mogao da dostigne, a to je puno više slobode za Tejtuma i Brauna.

Odlazak Ala Horforda biće, očigledno je to, mnogo veći problem za Breda Stivensa. Pokušali su u Bostonu da nekako popune tu rupu u reketu, ali pitanje je koliko su u tome uspeli. Irving je možda bio najbolji igrač ovog tima, ali Horford je svakako bio MVP ekipe. Strašno bitan na obe strane terena, nesebičan, visok IQ, preuzeo je na sebe ulogu “mirotvorca”. Nije gledao svoje šuteve, čak i kada je imao otvorene poglede tražio je saigrače i protok lopte.

Boston će odlazak Horforda pokušati da nadomesti sa Enesom Kanterom  na poziciji centra. Turčin je prošle godine pokazao veliki napredak što se pregleda igre sa posta tiče. Ostao je sila i kada napada ledjima retko koji igrač u ligi može da ga čuva, ali problem je uveliko poznat godinama unazad – druga strana terena.

Stivens će očigledno morati da bude kreativan i smisli nove defanzivne šeme za periode kada je Kanter na terenu. I laiku je bilo jasno, pogotovo u mečevima protiv Golden Stejta, da Kanter jednostavno nikako ne može da pokrpi rupe u standardnim NBA odbranama.

Vreme na centarskim pozicijama deliće sa pridošlicom iz Evrope – Vensanom Poireom, kao i sada višegodišnjim članom Kelta, Danijelom Tajsem.

Sumarum, Boston će naredne godine ponovo biti jako zanimljiva ekipa. Očekujte mnogo bolju hemiju nego što je to bio slučaj prošle sezone. Srce tima u vidu četvorke Voker, Tejtum, Braun i Markus Smart već su odavno na okupu i provešće celo leto zajedno nastupajući za reprezentaciju SAD, činjenica koja bi morala da raduje Breda Stivensa. Kelti su pod Stivensom već nadmašili očekivanja pretprošle sezone, bez Irvinga na parketu. Bili su nadomak plasmana u veliko finale. Sada su dve godine iskusniji i željni dokazivanja. Ako se kockice poslože, Boston bi mogao da pripreti najboljim timovima Istoka.

  • 9. Portland Trejl Blejzers

Kada to niko nije očekivao, pogotovo nakon debakla iz sezone pre, Portland je predvodjen sjajnim dvojcem uspeo da stigne do finala konferencije preskočivši Oklahoma Siti Tandere i Denver Nagetse. Sve to igrajući bez Jusufa Nurkića, koji je do momenta povrede igrao sezonu karijere i bio defanzivna stena tima.

Neki se možda neće složiti što smo u ovako otvorenoj trci Portland stavili na “tek” deveto mesto, ali jednostavno mislim da je ekipa udarila u plafon što se ukupnog kvaliteta tiče. Tokom leta nisu uspeli da značajno unaprede ekipu. Na poziciju Kantera stiže večito nezadovoljni Hasan Vajtsajd. Dok će svakako biti nadogradnja u defanzivi, Vajtsajd je i dalje strašno limitiran ofanzivno. Bar je toliko uspeo da pokaže u ekipi Majami Hita.

Portland je i dalje bio zarobljen nekim ogromnim ugovorima. Uspeli su da zamene Evana Tarnera za Kenta Bejzmora. Valja polemisati da li je Bejzmor bolji fit uz Lilarda i Mekoluma, verovatno to i jeste. Ali daleko je od igrača koji će napraviti tektonske poremećaje na Zapadu.

Iako se ne slažem da je Hud igrač koji toliko mnogo pokazao kako bi doneo Trejl Blejzersima prevagu naredne sezone, njegov ostanak u Oregonu verovatno je i najveća pobeda za tim Terija Stotsa.

Najveći X factor jeste momak čije se ime ne pominje previše, a naredne sezone mogao bi da donese veliki kvalitet ekipi. U pitanju je Anferni Simons. Kao i u slučaju Si Džeja Mekoluma, nisu ga mnogo bacali u vatru u prvoj sezoni u timu, ali je Simons u poslednjem meču regularnog dela sezone pokazao da će se na njega u budućnosti i te kako računati, kada je Kingsima sasuo 37 poena.

Čini se da su se olako oslobodili Majersa Lenarda, momka koji je napravio iskorak onda kada je bilo najpotrebnije, u duelima finala Zapada protiv Golden Stejt Voriorsa i bio igrač koji je izjednačio odnose timova u poslednja dva meča.

Portland neće imati preterano velike šanse za titulom po mom mišljenju, najbolji plan tima bio bi da ne ulažu preterano u narednoj sezoni, u vidu pikova i pokušajima da u toku sezone pojačaju tim, već da sačekaju naredno leto, kada sa platnog spiska odlaze ogromne plate Vajtsajda i Bejzmora, kada sačekaju zdravog Jusufa Nurkića, tada će imati mnogo više prostora za dopunu i pravljenje šampionskog tima.

Ipak, nije ni Dejm Lilard više u ranim igračkim godinama i svakako da ga ne interesuje “cryosleep” od godinu dana. Već su prevazišli očekivanja u nekoliko navrata u Lilardovoj eri, svakako da će najbolji igrač tima biti dodatno motivisan da to učine ponovo.

(FOTO: Oregon Sports News)

  • 8. Hjuston Rokets

Džejms Harden i Rasel Vestbruk. Pola benda je ponovo na okupu, uspešna tura ili loš pokušaj lake zarade?

Najveće pitanje jeste i ostaće u narednom periodu – kako će zajedno funkcionisati dva igrača koji su u prethodnim godinama najviše zavisili od lopte u celoj ligi?

Računica Darila Morija je jasna, što više vrhunskih igrača, to je titula bliže. Ali i prošle sezone smo ponovo dobili odgovor da surova izolacija jednostavno ne donosi prevagu onda kada je najbitnije. Ne donosi rezultate u doigravanju, ne donosi titule. Hjuston će morati nešto da menja u narednoj sezoni, bar minimalno.

(FOTO: Sports Illustrated)

Majk Dantoni je briljantan ofanzivni um, ali pitanje je koliku efikasnost će i on uspeti da izvuče iz pomenute kombinacije. Vestbrukov šut svakako da će biti dodatni problem za širinu u napadu Hjustona. Harden je uspevao da bude jako efikasan proteklih sezona, ali je u tom periodu na terenu imao samo jednog igrača koji nije šuter, u vidu Klinta Kapele. Sledeće sezone će, sudeći po onome kako prethodnih godina šutira Vestbruk, odbrane protivnika biti još gušće u reketu.

Pričamo samo o srcu tima, ali koliko Hjuston zapravo ima iza dominantnog dvojca?

Tu su Erik Gordon, Pi Džej Taker i Klint Kapela, koji čine odlično jezgro tima. Ipak, sva trojica su bila pominjana u raznim spekulacijama o razmenama igrača. Pitanje je koliko će i oni biti poljuljani tom činjenicom.

Dok ostatak lige raduje novonastalo stanje reda, to jest nereda u ligi, u Hjustonu možda imaju i najviše za čim da žale. Možda ne od prošle sezone, ali ekipa Raketa koja je pretprošle godine bila na milimetar od izbacivanja dinastije Golden Stejta, ove sezone bila bi apsolutni favorit za titulu.

Ovako navijačima tima iz Teksasa ostaje da se nadaju da će hemija izmedju Brade i Rasela biti na najvišem mogućem nivou, da će Vestbruk bar malo povratiti samopouzdanje u šutu spolja – ako ove dve stvari budu na nivou u sezoni koja dolazi, Hjuston će biti ekipa koje će se plašiti. Dok to ne bude potvrdjeno, ostaće validne sumnje na sve pomenuto i Rakete neće biti svrstane u sam vrh favorita za prsten sa naše strane.

  • 7. Golden Stejt Voriors

Čini se da su Ratnici iz Golden Stejta, poslednja dinastija NBA lige, previše omalovažavani od odlaska Kevina Durenta. I pre dolaska Kej Dija Voriorsi su iz godine u godinu bili najveći favoriti za titulu sa jezgrom Stef, Klej, Drejmond. Kleja doduše neće biti u velikom delu sezone i to je najveći razlog zbog kojeg Golden Stejt neću svrstati u top 3 pretendenta na titulu.

Najveća misterija biće svakako integrisanje Diandjela Rasela u srž igre tima Stiva Kera. Nakon što je u godinama sa Durentom igra tima bila modifikovana u dosta više izolacije za jednog od najboljih strelaca u istoriji lige, Ker će sada sasvim sigurno ponovo potencirati na protoku lopte i fluidnosti koja je naterala veliki broj navijača da se zaljube u igru njegovog tima.

Rasel je u Bruklinu bio dominantan na lopti, igra tima je u najvećem delu zavisila od onoga šta će smisliti u toku poseda. U Golden Stejtu će se to dosta promeniti, ali je Diandjelo pokazao da je igrač sa visokim nivoom inteligencije i neko ko jednostavno “zna košarke”.

Problem Golden Stejt u velikom delu sezone biće defanzivni deo terena. Klej jeste apostrofiran više puta kao igrač koji je čuvao sve najbolje igrače protivnika na perimetru, ali čini mi se da njegova igra u odbrani nikada nije dobijala dovoljno kredita. Mislim da će ove sezone to biti primetno više nego ikada.

Voriorsi su godinama “krili” Stefa na najslabijem ofanzivcu protivnika, ali sada će pored sebe u bekovskom tandemu imati igrača koji je istu privilegiju imao u svom dosadašnjem timu. Kari će od prvog meča naredne sezone biti igrač koji je znatno bolji defanzivac od svog partnera, što je teritorija na kojoj se nikada nije nalazio. Obojica će morati da naprave veliki iskorak u odbrani kako bi briljantnost tima na popularnijem delu terena mogla da donese prevagu.

(FOTO: nba.com)

Mnogi širom lige smatraju da je Diandjelo samo jedan jako, jako vredan čip za razmenu. Da Golden Stejt ima plan da njegovu vrednost iskoristi u trejdu za igrača koji će mnogo više “ležati” ovom timu, što zapravo ima puno smisla, ali je hipoteza o kojoj danas nećemo pisati i ostavićemo je za neki naredni članak.

U trenutnom sastavu Voriorsi će i dalje predstavljati protivnika koji će zadavati velike glavobolje svima, ali će kvalitet u defanzivi odlučiti koliko mogu da se nadaju tituli u narednoj sezoni.

  • 6. Filadelfija Siksers

Kakva čudna skupina. Paklen defanzivni sastav i potpuna enigma na ofanzivnom delu terena. “Old school” ekipa sastavljena je u Filadelfiji. Siksersi će igrati sa dva visoka naredne sezone, nešto što smo mislili da je davno izumrlo u ligi.

Nakon što su izgubili Džimija Batlera koji je otišao u Majami, ali i zadržali Tobajasa Herisa, Siksersi su povukli potpuno neočekivan potez i potpisali Ala Horforda na četvorogodišnji ugovor. Razmenom nakon potpisa Batlera u Filadelfiju je stigao i jedan od najboljih defanzivaca na perimetru u čitavom NBA, Džoš Ričardson, tako je sastavljena verovatno trenutno najbolja defanzivna petorka lige.

Kako će sve ovo izgledati na ofanzivnom delu terena ostaje nam da vidimo. Bret Braun je prilično kreativan sa te strane. Otkad je stigao u Filadelfiju susreće se sa istim problemom, “spejsing” tima je užasan i zvezda tima, Džoel Embid, ima jako malo prostora u napadu.

(FOTO: New York Post)

U prethodnim člancima pokušao sam da naglasim, a to će biti slučaj i danas – Fila će imati veću širinu u napadu nego ikada za vreme Braunovog mandata. Jesu izgubili Redika koji je vanserijski šuter, ali će sada imati tri iznadprosečna šutera u Ričardsonu, Horfordu i Herisu, u odnosu na prošlu kada su to bili samo Heris i Redik. Koliko god Redik kvalitetan bio, 3 će uvek biti više od 2.

Prostora za Embida i Simonsa će biti više nego ikad. Ako Simons, slučajno, uspe da integriše bilo kakav vid šuta spolja u svoju igru, upalilo bi to lampicu za uzbunu ostatku lige.

Fila je zadržala Majka Skota i Džejmsa Enisa, koji su prihvatili manje novca kako bi ostali medju Siksersima. Dodali su “simpatične” bekove Raula Neta i Treja Burka, Jona Bolden je godinu dana iskusniji, a puno se očekuje i od Zaira Smita, čija je ruki sezona preskočena zbog povrede stopala. Inteligentni centar, Kajl O’Kvin biće podrška Horfordu i Embidu pod obručima.

Da li je ovo sezona u kojoj će Kamerunac naterati ostatak lige na plač? Da li je on talenat dovoljan da predvodi svoj tim do titule? Filadelfija će svakako biti jedan od najozbiljnijih konkurenata.

  • 5. Denver Nagets

Jedan od najmladjih timova lige napravio je iskorak kakav je malo ko očekivao prošle sezone. Denver je godinu pre, u bukvalno kvalifikacionoj utakmici izgubio srceparajuću bitku, nakon produžetaka protiv Džimijeve Minesote. Prošle godine su se pobrinuli da ne budu blizu takve situacije u regularnoj sezoni.

Bili su Nagetsi na čelu Zapada u velikom delu sezone, na kraju završili odmah iza apsolutnog favorita – Golden Stejt Voriorsa. Vodio je Nikola Jokić svoj tim do pobede u plejof seriji nakon dugog niza godina. Došli su do sedmog meča polufinala protiv Portlanda, ali je tu njihovo neiskustvo došlo do izražaja.

(FOTO: Original Magazin)

Mogu li u Denveru da nastave trend iz prošle sezone? Mogu li Nagetsi korak dalje, do finala konferencije? Do borbe za titulu? Ukoliko uspeju da izadju sa Zapada, imaće makar podjednake šanse.

Najveći problem ekipe iz Kolorada ove sezone biće previše kvalitetnih igrača (?!)

Povrede Herisa i Bartona u toku prošle sezone izbacile su u prvi plan Montea Morisa i Malika Bizlija. Obojica su zgrabili šansu i sada su pred Malounom slatke, ali i prave muke, kako ukomponovati rotaciju?

Jedan značajan potez napravili su Nagetsi ovog leta, iz Oklahome je stigao Džeremi Grent. Sudeći po koricama, Grent je strašan “fit” pored Nikole Jokića. Milsap svakako to jeste, ali ulazi u pozne godine i Grent daje Nagetsima ozbiljnu opciju na četvorci svih  48 minuta. Bio je vražan šraf Tandera prošle sezone, napravio značajan iskorak pre svega u šutu spolja. Igrač koji je prototip današnjeg defanzivca, te je provodio vreme čak i kao “small ball” petica za Tandere.

X faktor biće doprions supertalentovanog Majkl Portera mladjeg. Po onome što smo mogli da vidimo na najnovijim snimcima, Porter je potpuno zdrav i spreman za novu sezonu. Nagetsi su imali luksuz da ga “sačekaju” godinu dana. Rizikovali su na draftu prošle godine, ove će moći to višestruko da naplate.

Najveći plus tima biće činjenica da su godinu dana više na okupu, kao i što su za istu godinu i plejof iskusniji. Ako Jokić i Džamal naprave novi iskorak Nagetsi su legitimni kandidat za tron ove sezone.

  • 4. Juta Džez

Džezeri su možda vukli i najbolje poteze od svih timova, ako se izuzme Los Andjeles, ovog leta.

Rubija su zamenili Majkom Konlijem, što je očigledna nadogradnja na obe strane terena. Njihove probleme u šutu spolja, ono što je najviše štetilo timu, dopunili su pomenuta legenda Grizlija, ali pre svega Bojan Bogdanović koji je stigao nakon najbolje sezone karijere.

Bojanovim dolaskom Juta dobija i sjajnu drugu napadačku opciju iza Mičela, nešto što im je takodje značajno nedostajalo protekle dve godine. U istom skida pritisak sa Konlija koji ulazi u pozne igračke godine, te će i on moći mnogo više da odmara u napadu i čeka otvorene šuteve spolja. Pored toga, ne zaboravite da je Konli igrač koji je u karijeri postizao i preko 20 poena u proseku u toku sezone. Juta će biti značajno bolja.

S druge strane, oba igrača dolaze iz ekipa u kojima je akcenat bio na defanzivnom delu terena i potpuno se uklpaju u sistem rada u Solt Lejk Sitiju. Odbrana je jako potcenjeni deo Bojanove igre, ljudi zaboravljaju da je u duelima sa Lebronom, dok je Kralj još uvek bio u Klivlendu, Bogdanović bio glavni zaduženi za čuvanje najboljeg igrača generacije.

Osovinu će zaokružiti dosadašnji trio – Mičel, Gober i Ingls. Ne treba puno trošiti reči o prvoj dvojici. Dinamični napadač imaće tek sada znatno više prostora da pokaže klasu. Dok je Gober već godinama najbolji defanzivac lige i uvek pretnja nakon pik en rola.

(FOTO: Washington Post)

Ingls je igrač koji će u očima mnogih biti najslabija karika ovde, ali po mom mišljenju on će tek sada doći do izražaja. Ingls je visoko inteligentan igrač od kojeg je traženo mnogo u prethodnom periodu. Sada će imati mnogo više vremena za njegov nešto sporiji, ali izuzetno precizni izbačaj. Neće morati da forsira u napadu i svoje posede moći će da koristi u većem procentu za pik en rol sa Goberom, gde je maestralan. U seriji protiv Oklahome, pretprošle sezone, potpuno je uštopovao Pol Džordža. Svakako neće biti minus na defanzivnoj strani terena, iako izgleda tromo, strašno je pametan i nikada ne odustaje.

Juta je kompletirala tim popunivši klupu na sjajan način. Tu je Rojs O’Nil koji je prošle godine u plejofu bio možda i najkonstantiji igrač tima. Dodali su sjajne veterane u vidu Džefa Grina i Eda Dejvisa, igrači koji su igrali ozbiljne plejof minute prethodnih sezona. Stigao je i Emanuel Mudiaj koji će biti potpuna enigma. Oduvek je bilo teško proceniti koliko je zaista dobar igrač koji je medju najboljima u jako slabom timu, na Mudiaju je da opravda uloženo poverenje. Nama u Evropi verovatno uliva mnogo više optimizma, ali Najdžel Vilijams-Gos može biti značajno pojačanje tima ukoliko svoju igru iz Evrolige prenese i na NBA terene.

Možda nije najumesnije svrstati Jutu ispred Denvera koji je ostao na okupu i iz sezone u sezonu pravi sve veći korak unapred, ali u Juti trenutno sve izgleda perfektno, kao da su se sve kockice složile i mislim da su u krugu najvećih konkurenata za titulu.

  • 3. Los Andjeles Lejkers

Čekali su, čekali… i dočekali. Entoni Dejvis je novi član Los Andjeles Lejkersa. Lebron Džejms je dobio najboljeg, u čast Dvejna Vejda reći ćemo najsvestranijeg, saigrača u karijeri.

Gilbert Arinas je izjavio jednu stvar, tačnije upitao, i sa time se apsolutno slažem “Navedite mi dva igrača u ligi koji će braniti pik en rol Lebrona i Obrve?”

(FOTO: The Big Lead)

Osovina tima je jasna. Želeli su Lejkersi da privole i Kavaja Lenarda. Zbog dobrobiti lige najbolja stvar koja se desila ovog leta bila je ta da Kavaj nije pošao lakšim putem. Označilo je to kraj ere super timova i početak nove ere – fenomenalnih tandema. I o tome opširnije u nekom od budućih članaka, sada ćemo se fokusirati na Jezeraše.

Lejkersi su odradili mnogo bolji posao okruživši Lebrona igračima koji odgovaraju njegovom stilu igre, u odnosu na prošlo leto. Tim su napustili Lonzo Bol, Brendon Ingram i Džoš Hart, te će Kajl Kuzma kojeg su žarko želeli da zadrže pokušati da postane ta treća zvezda tima. Dovedeni su Kvin Kuk i Troj Denijels, dva jako precizna šutera. Pre svih, sjajan „fit“ biće Deni Grin, bivši snajper Toronta i San Antonija i jedan od najboljih defanzivaca lige bio je prekopotreban ovom timu. U paketu sa njim, Ejveri Bredli biće veliko pojačanje Lejkersa. Kada su svi mislili da je zaboravio da igra košarku, Ejveri je odigrao fenomenalnu seriju utakmica u dresu Grizlisa i povratio vrednost.

Ekipa je zaokružena ostancima Režona Ronda, Džavala Mekgija i večnog Kentavijusa Kaldvel-Poupa.

Hendikep za Lejkerse i veliki udarac za karijeru igrača bila je nova teška povreda Demarkusa Kazinsa. Nekada najbolji centar lige pokidao je ligamente kolena i neće najverovatnije nastupati ove sezone. Zamenu će Jezeraši naći u nekom od narednih igrača – Dvajt Hauard, Žoakim Noa, Moris Spejts ili Marćin Gortat.

Na oko kompozicija tima nije briljantna, ali ima tu dosta više sa čime će Vogel, čitaj Lebron, moći da rade u odnosu na prošlu sezonu. Iako je prošlogodišnji tim možda bio talentovaniji, bio je to skup igrača čija igra nije bila kompatibilna. Te iako su imali jako dobar niz do povrede Lebrona, nije to bilo nešto što je bilo održivo u dužem periodu.

Neće to izgledati sve perfektno od samog starta, tu nema sumnje, ali kada se Lejkersi dočepaju plejofa – biće to pakao za bilo koji tim, savladati ih četiri puta u sedam mečeva. Možete li sa sigurnošću reći da će ih bilo koja od ekipa savladati četiri puta u samo nekoliko dana?

  • 2. Milvoki Baks

Milvoki je krunisao MVP, ali navijače, a pre svega njega neće zadovoljiti individualno priznanje. Milvoki je zadržao bend na okupu, sa izuzetkom Malkoma Brogdona, to će biti najveća prednost Jelenova iz Viskonsina.

Midlton je potpisao novi ugovor, pratili su ga Bruk Lopez i Džordž Hil. Tokom sezone to je učinio Erik Bledso – Milvoki je “all in”.

Povukli su čelnici Baksa i neke odlične poteze. Bruka će “pokrivati” brat, Robin Lopez. Vesli Metjuz je stigao na veteranski minimalac. Potpisali su Dragana Bendera, tako uložili i u budućnost bez prevelikog rizika čini se.

Tim koji je dominirao regularnom sezonom zaustavljen je u plejofu od strane eventualnih šampiona, Toronto Reptorsa, u finalu Istoka.

Bilo je jasno tokom godine, a nakon doigravanja sve se iskristalisalo – Milvoki će ići onoliko koliko ih Janis Adetokunbo bude nosio. Grkove limitacije iskoristili su Kavaj Lenard i saigrači na najbolji mogući način i potpuno dominirali u poslednjim mečevima serije.

(FOTO: nba.com)

Ukoliko Janis napravi novi iskorak, ovaj tim koji je za godinu dana bolji, stići će najmanje do velikog finala. Konkurencija na Istoku je slabija nego prošle sezone.

  • 1. Los Andjeles Klipers

Ukoliko promenite tim i svoju novu ekipu momentalno učinite kandidatom za titulu možete se smatrati jednim od najboljih igrača u ligi. Ukoliko promenite tim i iste sezone, gotovo sami vodite svoju ekipu do titule – momentalno odlazite u legende.

Učinio je to Kavaj Lenard prošle godine kada se preselio u Kanadu i postao član Toronto Reptorsa. Nedavno je potpisao za Los Andjeles Kliperse i imaće znatno kvalitetnije saigrače od onih u taboru Reptorsa, računica je jasna.

Klipersi rade fenomenalno prethodnih godina i svime što su uradili za vreme “vladavine” Stivija Balmera pozicioniralo ih je kao jednu od najzdravijih franšiza u ligi i pravu destinaciju za superstarove. Ovog leta nisu dobili jednog. Dobili su dva.

(FOTO: The Undefeated)

Lenard je još jednom potvrdio koliku moć igrači trenutno drže u ligi, kada je bukvalno uslovio Kliperse dolaskom Pola Džordža. Potegli su obarač u timu iz Los Andjelesa, platili su jako, jako visoku cenu, ali to je cena koju morate da platite ako želite dva od deset najboljih igrača lige u svom timu.

Klipersi su u naredne dve godine glavni favoriti za titulu.

Kavaj i Pi Dži imaju najbolje “pomoćnike” u celoj ligi. Lu Vilijams, Montrez Herel, Patrik Beverli, Ivica Zubac, Lendri Šamet, Džamajkl Grin. Klipersi će imati paklenu rotaciju.

Pored svih navedenih igrača, manje popularni tim iz Los Andjelesa će imati nešto što nijedan drugi od glavnih favorita za titulu neće – trenera sa šampionskim pedigreom, trenera koji je već podizao “Lerija” – Doka Riversa.

Podelite vest: