Svaki mogući plejof scenario

NBA

Svaki mogući plejof scenario

NBA
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 15.05.2021. Foto: Nugg Love

Vrh Istoka

Filadelfija je uradila veliki posao, Siksersi su obezbedili prvo mesto i prednost domaćeg terena čitavim tokom plejofa na Istoku. Tačno 5 sezona nakon što su regularni deo lige završili sa 10 pobeda, proces je kompletiran. Ili se samo titula računa?

Borba za drugo mesto u regularnom delu, prednost domaćeg terena u eventualnom i velikom polufinalu Istoka izmedju Milvokija i Bruklina još uvek traje. Milvoki je dobio poslednja dva medjusobna duela, te drži “tajbrejker” i ukoliko timovi budu imali isti broj pobeda Baksi će se naći na drugom mestu.

Bruklin ima dva zicera, protiv Čikaga i Klivlenda kod kuće, timova koji više nemaju bilo kakvih takmičarskih ambicija. Medjutim, velika trojka Netsa će posle dužeg vremenskog period biti na okupu, a nisu izgledali sjajno u mečevima koje su igrali zajedno. Ne bi nas čudilo da proradi inat u protivnicima, a Čikago bi mogao da bude kamen o koji će se Netsi spotaći. Videćemo u kom će se sastavu Bulsi suprotstaviti favorizovanom rivalu, meč se igra od 19č i trenutno nema indikacije da će tim iz Čikaga odmarati igrače.

Dobra stvar za Atlantu i Njujork (koji uz Majami čine sledeću grupu timova o kojima ćemo pisati) jeste to što će Milvoki dočekati Hit u punom sastavu i sa imperativom pobede kako bi iskoristili eventualni kiks Bruklina. Susret koji će početi nešto posle 2č posle ponoći biće ujedno i najzanimljiviji ove večeri.

Sledeći deo članka pisaćemo o trojci koja će se boriti za medjusobni duel u prvoj rundi, prednost domaćeg terena, ali pre svega izbegavanja susreta sa Bruklinom ili Milvokijem u uvodnoj seriji. Atlanta, Njujork i Majami.

Podelite vest: