Najuspešniji “učenici” razvojne lige?

NBA

Najuspešniji “učenici” razvojne lige?

NBA
Autor: Datum objave: 22.10.2021. Foto: Sporting News

Šesto mesto, Deni Grin

Deni Grin, draft 2009. godine, druga runda, 46. pik, biran od strane Klivlenda.

Grin je pre nego li se probio u NBA ligu kao elitni šuter, usavršavao svoje veštine u razvojnoj ligi. U dve sezone, Grin prosečno beleži 20,6 poena i 7,3 skoka po utakmici, dok je šutirao odličnih 44,9% za tri poena. Nakon toga, ljudima sa naših prostora dolazi dobro poznat period u kom Deni brani boje tadašnje Union Olimpije. Za ekipu Olimpije, Grin je odigrao skromnih 7 utakmica, na kojima je beležio 11.4 poena i 4 skoka.

Nakon toga nastupao je za Sparse od 2011. do 2018 godine, sa kojima je u tom vremenskom periodu dospeo jedanputa na sam vrh lige 2014. godine. 2017. Grin dobija priznanje od strane lige, tako što biva svrstan u drugu najbolju defanzivnu petorku. Leta 2018. godine, Grin je u sklopu dogovora između ekipe Sparsa i Toronta, zajedno sa Lenardom pošao put Kanade u kojoj će te sezone osvojiti svoj drugi prsten, a za ekipu Toronta prvi prsten u njihovoj istoriji. Naredne sezone potpisuje dvogodišnji ugovor sa ekipom Lejkersa i u prvoj sezoni sa Lebronom osvaja prsten. Grin nastavlja svoje putešestvije, te u sklopu nekoliko razmena između franšiza završava u Filadelfiji, u kojoj se nalazi i na početku nove sezone.

Deni Grin je sigurno jedan od najtraženijih igrača s obzirom na to koliko je efikasan pored superzvezda kao što su Tim Dankan, Kavaj Lenard, Entoni Dejvis i Lebron Džejms. U svakoj od ekipa sa ovim super zvezdama pored sebe imao je veliku ulogu pre svega u defanzivi, a u napadu kao sjajan šuter. Grin je uvek imao veliko poverenje igrača koje definitivno zaslužuje.

Statistika u karijeri: 9.0 poena, 3.5 skokova, 1.6 asistencija, 1.0 ukradene lopte, 0.8 blokada.

Nagrade: 3 puta šampion, 2017. godine druga najbolja defanzivna petorka.

Podelite vest: