Kompletan pregled dana

NBA

Kompletan pregled dana

NBA
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 21.10.2021. Foto: Twitter Bleacher Report

Šarlot – Indijana, 123:122

Fantastičan meč odigrali su Hornetsi i Pejsersi u Šarlotu. Pobedu je odneo domaćin, a meč viner je bio Pi Džej Vašington i pored strašne partije Lamela Bola. Pi Džej je prvo pogodio oba bacanja za prednost svog tima, a nakon toga odbranio zahuhtalog Sabonisa za pobedu svog tima!

Ovaj poraz utoliko više će boleti navijače gostujućeg tima, znajući da su na poluvremenu vodili 75:59. Dodatno, Indijana je postavila rekord franšize po broju postignutih poena u prvom poluvremenu meča na otvaranju sezone, ali avaj, izgubiše.

Pomenuti Sabonis je bio najbolji igrač tima sa 33 poena i 15 skokova, Brogdon je dodao 28 poena i 11 asistencija, ali Pejserse ipak najviše može da raduje partija rukija, Krisa Duartea, koji je na svom debiju u profesionalnoj košarci postigao 27 poena i ubacio čak trojki (time došao u sam vrh naše liste najboljih novajlija, nova rubrika koja će redovno ići petkom).

Finiš smo pomenuli, Vašington je bio ključan, ali Šarlot su do tog momenta i velikog povratka vodili Lamelo i Gordon Hejvord. Bivši as Jute i Bostona je postigao 27 poena, dok je Bol meč završio sa 31 poenom, 9 skokova i 7 asistencija. Tako je postao najmlađi igrač u istoriji lige koji je na otvaranju sezone odigrao 30/5/5 utakmicu.

Svojom igrom je čak zaradio i “MVP” ovacije navijača, a na pres konferenciju je došao u stilu. Renovirao je odeću Kijanu Rivsa iz čuvene trilogije, Matriks.

Detroit – Čikago, 88:94

Veliki broj navijača željno je čekao debi “novih” Bulsa. Nisu baš dobili ono što su očekivali, nije tu bilo preterano puno lepote u igri, ali je Čikago došao do teško izvojevane pobede. Za Detroit, nažalost, nije nastupao prvi pik na draftu, Kejd Kaningem.

Bulse je kao i obično predvodio Zek Lavin, meč je završio sa 34 poena, 7 skokova, 4 asistencije i 65% iz igre. Uz ovo besno kucanje.

Vučević je ostavirio jak dabl dabl (15 poena i 15 skokova) uz slab procenat šuta, Demar i Lonzo su debitovali sa 17, odnosno 12 poena, a naš Marko Simonović nažalost nije dobio priliku da debituje.

Njujork – Boston, 138:134

Meču između Njujorka i Bostona posebno smo posvetili pažnju. O ovoj, definitivno, utakmici večeri možete čitati na sledećem linku.

Toronto – Vašington, 83:98

Simpatična utakmica i u Torontu, gde su reformirani Vizardsi lako savladali Reptorse. Montrez Herel je imao jak debi sa 22 poena i 9 skokova, uz 9/11 iz igre, ali najzanimljiviji momenat meča desio se u drugoj četvrtini kada je poznati reper, Drejk, uspeo da ga isprovocira i iznudi tehničku grešku.

Bil je očekivano bio najbolji sa 23 poena i nije morao preterano da zapinje. Dinvidi je debitovao sa 13 poena, a čuveni Kajl Kuzma sa 11, uz 15 skokova. Šutirao je 4 od 13 iz igre.

Memfis – Klivlend, 132:121

Odlična utakmica dva mlada tima pripala je Grizlisima. Jedan od igrača koje smo svrstali u drugu grupu kandidata za MVP nagradu, očigledno se naljutio i misli da pripada u samom vrhu. Dža Morant je meč završio sa 37 poena, 6 skokova i 6 asistencija. Postao je drugi najmlađi igrač (22 godine i 71 dan) koji je na otvaranju sezone zabeležio 35/5/5 utakmicu, posle Trea Janga (21 godina i 35 dana) koji je to uradio na otvaranju sezone 2019/20.

Pored odličnog statističkog izdanja, Morant nas je navikao i na strašne poteze, kao što je ova blokada 30 centimetara više čoveka, ali i kucanje koje krasi naslovnicu našeg članka.

Najbolji u timu Klivlenda je bio Džeret Alen. Centar je postigao 25 poena, uz 11 od 11 iz igre. Tako je postao igrač sa najvećim brojem pogodaka iz igre na otvaranju sezone, da pritom nije promašio, u istoriji lige. Dodao je 3 ukradene lopte i isti broj blokada.

Minesota – Hjuston, 124:106

Velika trojka Minesote (?!) odigrala je odličnu utakmicu i zaradila zaseban članak, a mi ćemo u ovom segmentu izdvojiti samo par zanimljivosti. Prva od kojih je samopouzdanje Entonija Edvardsa, mladog igrača Minesote.

Edvards je odigrao ispod očekivanja na pripremama, a nakon ove utakmice je izjavio: “Na pripremama sam igrao jer sam morao, sada sam zaista tu.” Pored ovog fenomenalnog kucanja, izdvojićemo i momenat kada je pozvao tajmaut za ekipu Hjustona, nakon svoje sjajne serije.

Evo i pomenutog kucanja, uz jedan let Karl Entoni Taunsa.

Verovatno najzanimljiviji igrač u ekipi Hjustona je trenutno Džejlen Grin. Drugi pik na draftu je debitovao skromno, sa 9 poena, 4 skoka i 4 asistencije, uz 4 od 14 iz igre, ali i ovim lepim polaganjem za svoje prve NBA poene.

Nju Orleans – Filadelfija, 97:117

Glavna priča u Nju Orleansu bila je naravno izostanak Bena Simonsa, ali i pored toga Filadelfija je uspela lako da savlada domaćina. Pored standardno dobrog Embida (22 poena, 6 skokova, 5 asistencija) izdvojili su se mladi Maksi (20 poena, 7 skokova, 5 asistencija) Tobajas Heris sa 20 poena i 12 skokova, ali ulogu X faktora preuzeo je Turčin, Furkan Korkmaz, sa 22 poena sa klupe.

U redovima oslabljenog Nju Orleansa, koji igra bez Zajona Vilijamsona, Nikel Aleksander-Voker bio je iznenađenje sa 23 poena, ali to nije bila dovoljna pomoć Ingramu (25 poena, 7 skokova i 6 asistencija) kako bi se ravnopravno suprostavili Filadelfiji. Ingram je usput imao i verovatno dva najlepša poteza na meču.

Nije manjkalo zanimljivosti na ovom meču, pa su tako u dva navrata dozivali Bena Simonsa.

San Antonio – Orlando, 123:97

Kao i obično, bez mnogo zanimljivih situacija, ali ponovo sjajnom timskom igrom San Antonio je savladao Orlando. Čak sedam igrača San Antonija je bilo dvocifreno, najviše na sinoćnjim utakmicama.

Juta – Oklahoma, 107:86

Duel Jute i Oklahome očekivano lako su rešili Džezeri. Bogdanović je bio najbolji sa 22 poena, a naš Aleksej Pokuševski odigrao je tek 15 minuta sa klupe i meč završio bez poena.

Finiks – Denver, 98:110

Denver je stigao do kakvog takvog revanša u duelu sa Sansima, iako je meč ličio prilično na utakmice iz plej-ofa, Nagetsi su ovog puta ostali sabrani, odigrali svoju igru do samog kraja i zabeležili ubedljiv trijumf. Uz ovaj odličan potez Gordona u tranziciji, hajlatse je pokupio ko drugi, do Nikola Jokić. Uživajte.

Portland – Sakramento, 121:124

Za kraj večeri, novo razočarenje za Lilarda i Portland. Ovom je doduše sam najviše kumovao, jer nije uspeo da pogodi niti jednu trojku iz devet pokušaja, pa ni ovu kojom bi meč odveo u produžetak.

U timu Sakramenta najzaslužniji za pobedu bio je Herison Barns. On je postavio rekord karijere što se poena i pogođenih trojki tiče (36 i 8) a podršku su mu pružili Foks, sa 27 poena i 8 asistencija i Holms sa 21 poenom. Si Džej Mekolum je odradio svoj deo posla za Portland, utakmicu je završio sa 34 poena, 6 skokova i 5 asistencija, uz 14 od 24 iz igre.

Podelite vest: