Lilard je MVP u “mehuru”, Monti Vilijams najbolji trener

NBA

Lilard je MVP u “mehuru”, Monti Vilijams najbolji trener

NBA
Autor: Uroš Živković Datum objave: 15.08.2020. Foto: Associated Press

Po prvi put u istoriji NBA lige dodeljene su “mehur” nagrade.

Istina, ovo i jeste prvi put u istoriji da uopšte imamo ovakvu situaciju i taj takozvani “mehur”, ali ove nagrade baš zbog te specifične situacije svakako imaju svoju određenu težinu.

MVP nagradu poneo je i to jednoglasno, sasvim očekivano, Dejmijen Lilard. On je u Orlandu prosečno beležio 37 poena, 9.3 asistencija i 4.4 skoka, uz vrlo dobre procente iz igre 48%, odnosno 41% za tri poena.

Dejm je naročito impresivan bio u poslednje tri pobede svojih Blejzersa. On je na ta tri meča redom beležio 51, 61 i 42 poena! Takođe, u tim utakmicama je u poslednjoj deonici prosečno beležio 17.3 poena, uz fantastičnih 69% za tri poena.

Za najboljeg trenera, takođe očekivano, proglašen je Monti Vilijams. Njegov Finiks je zaista bio impresivan, upisali su svih 8 pobeda, možda je čak i malo reći da su igrali sjajno i prosto su delovali nepobedivo u ovom nastavku takmičenja.

Proglašene su i prva i druga najbolja petorka. Za razliku od dve, gore spomenute, individualne nagrade o odabiru najboljih petorki bi se možda i moglo diskutovati, ali nikako ne treba osporavati to da su svi ovi momci koji su se našli u njima odigrali sjajno u ove prethodne, nešto više od dve nedelje.

Prvu petorku čine:

Dejmijen Lilard
Devin Buker
Džejms Harden
Luka Dončić
Ti Džej Voren

Članovi druge petorke su:

Keris Levert
Majkl Porter mlađi
Kavaj Lenard
Janis Adetokumbo
Kristaps Porzingis

Podelite vest: