NBA liga objavila najbolje za proteklu sezonu, Jokić i zvanično prvi centar lige!

NBA

NBA liga objavila najbolje za proteklu sezonu, Jokić i zvanično prvi centar lige!

NBA
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 23.05.2019. Foto: BSN Denver

Fenomenalno dostignuće srpskog centra, Nikola Jokić našao se u najboljoj petorci lige!

Sa Jokarom u prvoj “All-NBA” petorci nalaze se Stef Kari, Džejms Harden, Pol Džordž i Janis Adetokunbo!

Drugu petorku čine Dejmijen Lilard, Kajri Irving, Kavaj Lenard, Kevin Durent i Džoel Embid.

(FOTO: Bleacher Report)

Treći tim predvodi Lebron Džejms. A “Kralju” društvo prave još Kemba Voker, Rasel Vestbruk, Blejk Grifin i Rudi Gober.

Ove nagrade nisu samo stvar prestiža. Za mnoge od 15 nagradjenih igrača ovo znači i šansu za mnogo većom naplatom prilikom potpisivanja novog ugovora. Najviše su profitirala trojica – Janis, Kemba i Dejm.

Činjenica da je drugi put za redom zavredeo mesto u jednoj od tri najbolje petorke lige, Janisu Adetokunbu daje mogućnost da leta 2020. godine potpiše najveći ugovor u istoriji lige! Po istom, Grk bi zaradio čak 247.3 miliona dolara za pet sezona!

Kembinom uspehu raduju se i u upravi Šarlot Hornetsa. Uvrštavanjem u jednu od “All-NBA” petorki Voker je kvalifikovao sebe za supermaks ugovor, koji može da mu ponudi samo dosadašnji tim. Naime, Šarlot je sada u mogućnosti da Kembi ponudi petogodišnji ugovor u vrednosti od 221 milion dolara! Zainteresovani timovi mogu da izdvoje najviše 141 milion dolara za maksimum 4 godine ugovora. Kemba ima 80 miliona razloga više da ostane u Šarlotu.

Dejmijen Lilard je već izjavio da celu svoju karijeru želi da provede u Oregonu. Blejzersi su nakon njegovog uspeha u mogućnosti da mu ponude 191 milion dolara za četiri sezone vernosti.

(FOTO: SB Nation)

Entoni Dejvis nije zaslužio priznanje ove sezone. Medjutim, s obzirom da se u sezonama 2016-17 i 2017-18 našao u “All-NBA” petorci, Dejvis je kvalifikovan za takozvani “Designated Player Veteran” ugovor. Po njemu bi maksimalno zaradio 235.5 miliona dolara za pet sezona. Ako bude trejdovan, Dejvis će izgubiti ovu mogućnost.

Još jednom sve čestitke majstoru iz Sombora, sledeća je MVP titula, a onda i prsten!

(FOTO: Denver Stiffs)

 

 

Podelite vest: