NBA liga u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

NBA

NBA liga u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

NBA
Autor: Datum objave: 16.11.2021. Foto: AP News

Nacionalna košarkaška asocijacija i Sekretarijat za kulturu i turizam Abu Dabija danas su postigli dogovor i najavili višegodišnje partnerstvo. Preciznije, održavanje prvih NBA utakmica ikada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Naredne sezone dve predsezonske utakmice biće odigrane u Abu Dabiju i označiti prve utakmice u istoriji na toj teritoriji, dok će akteri mečeva biti objavljeni naknadno.

Partnerstvo će takođe uključivati razne interaktivne događaje za fanove na kojima će se pojavljivati sadašnji i nekadašnji NBA igrači, pokretanje Jr. NBA lige za dečake i devojčice u školama širom UAE uz negovanje timskog rada i seriju NBA Fit klinika za promovisanje dobrog zdravlja, a takođe i predstavljanje NBA 2K lige.

„Današnja objava dodatno demonstrira poziciju Emirata kao vrhunskog domaćina za globalni sport i za privlačenje najvećih talenata”. – rekao je predsednik DCT Abu Dabija Mohamed Kalifa Al Mubarak, pa nastavio:

,,S obzirom da je Abu Dabi posvećen da se i dalje razvija kao dinamična globalna destinacija, priključivanje NBA našem impresivnom portfoliju sportskih i zabavnih događaja, samo jača poziciju glavnog grada UAE kao izvanrednog sportskog centra. Radujemo se što će NBA igrati bitnu ulogu u razvoju mladih talenata i zdravih stilova života na osnovnom nivou”. 

„Dok proslavljamo jubilarnu 75. NBA sezonu, partnerstvo sa DCT Abu Dabija, sa ciljem održavanja prvih utakmica i događaja NBA i NBA 2K lige u UAE, označava značajan događaj u kontinuiranom globalnom rastu košarke”. – zaključio je zamenik komesara i glavni operativni direktor NBA lige Mark Tejtum.

 

 

Podelite vest: