NBA se vraća 31. jula!

NBA

NBA se vraća 31. jula!

NBA
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 03.06.2020. Foto: NBA.com

Ako Vojnarovski kaže, onda je bez sumnje tako!

Najpoznatiji NBA novinara preneo je da će odbor lige na zasedanju u četvrtak odobriti predlog Adama Silvera o nastavljanju sezone.

Po Silverovom predlogu regularni deo sezone nastavilo bi 22 tima, ekipe koje su imale realnu šansu da se plasiraju u doigravanja i pre prekida lige. U istoj varijanti u Orlandu će se naći 13 timova sa Zapada i 9 sa Istoka. Ekipe koje su dobile šansu, a trenutno se ne nalaze na jednoj od 16 pozicija koje vode u plejof su: Nju Orleans, Portland, San Antonio, Sakramento i Finiks sa Zapada, kao i Vašington Vizardsi kao jedini dodatni tim sa Istoka.

Svaka ekipa odigraće do kraja regularne sezone osam utakmica. Nakon toga, osmi i deveti tim konferencije igraće mini doigravanje za poslednje mesto u plejofu, ukoliko deveta ekipa ne bude imala više od 4 pobede zaostatka za osmom. Ukoliko to bude slučaj, ekipa koja bude osma na tabeli će bukvalno imati pravo jednog kiksa, jer će njima biti jedna pobeda potrebna za prolaz u pomenutom mini doigravanju, dok će ekipa sa devete pozicije morati da pobedi u dva meča kako bi se plasirala u plejof.

Ovo znači da će veliku šansu dobiti i naši asovi iz Sakramenta, Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica. Kingsi su trenutno na deobi desetog mesta sa Nju Orleans Pelikansima i skorom 28-36, ali im Trejl Blejzersi “beže” samo jednu pobedu.

Doigravanje neće biti skraćeno, svaka runda igraće se “na 4 dobijene” kao i do sada. Eventualni meč broj 7 velikog finala biće odigran najkasnije 12. oktobra.

Podsećamo, NBA liga će se nastaviti na izolovanoj lokaciji i to u “Volt Dizni” letovalištu u Orlandu. Igračima će biti dozvoljeno da jedu u restoranima ili igraju golf u slobodno vreme, ali će doza društvenog distanciranja i dalje biti prisutna.

Iz odbora lige najavljuju da će uspeti da organizuju svakodnevna testiranja na korona virus i da će u slučaju pozitivnog nalaza igrač ili indiviua iz tima biti smeštena u karantin, a ostatak lige će nastaviti takmičenje.

Podelite vest: