Glasine bez granica

NBA

Glasine bez granica

NBA
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 08.04.2024. Foto: Sports Illustrated

Mičel i Kavsi se razilaze?

Veliki potez povukli su Klivlend Kavalirsi, kada su leta 2022. godine razmenili Laurija Markanena, Kolina Sekstona i Očai Agbađija u Jutu i zauzvrati dobili Donovana Mičela.

Donovan je u dresu Kavsa do sada odigrao 121 utakmicu i prosečno beleži 27.5 poena, 5.1 asistenciju i 4.6 skokova. Pored činjenice da su već u prošloj sezoni stigli u laganom ritmu do plej-ofa, kao i da u samom finišu tekuće mogu čak i do drugog mesta pred doigravanje, čini se da je rastanak blizu.

Naime,  kako insajderi u Americi tvrde, ukoliko Kavsi ne doguraju daleko u plej-ofu i ne pokažu se kao tim koji ima potencijal da u skorijoj budućnosti osvoji šampionat, Donovan Mičel neće potpisati produžetak ugovora, godinu dana pre isteka aktuelnog. Kako je leta 2025. godine potpuno slobodan igrač, Klivlend bi verovatno potražio novog partnera za razmenu svog najboljeg igrača.

Jednostavno je, ukoliko Mičel ne odluči da produži saradnji i svoju karijeru na duže staze prikloni Klivlendu, Kavsi bi ga izgubili praktično ni za šta. Rizik na koji u taboru tima iz Ohaja nisu spremni. Pored trojice pomenutih igrača, Klivlend je Juti poslao i tri pika prve runde, kao i dva prava zamene pikova prve runde, što znači da Kavsi u skorijoj budućnosti neće kroz draft moći da dodaju najtalentovanije igrače i zbog čega bi gubljenje Mičela ni za šta bilo praktično samoubistvo.

Odnos Mičela i uprave Klivlenda biće jedna od zanimljivijih tema dolazećeg leta, s obzirom da se radi o verovatno najboljem igraču koji bi bio dostupan u pregovorima, širom čitave lige.

Podelite vest: