Nesvakidašnja situacija potencijalnog prvog pika na draftu naredne godine

NBA

Nesvakidašnja situacija potencijalnog prvog pika na draftu naredne godine

NBA
Autor: Datum objave: 04.12.2021. Foto: Boardroom

Paolo Bančero se predviđa od strane brojnih stručnjaka i analtičara da bude prvi pik na draftu sledeće godine. Trenutno nastupa za univerzitet Djuk i tamo u dosadašnjem toku sezonu beleži sasvim zadovoljavajuće brojke. Talentovano krilo koje sa svojim odličnim fizičkim predispozicijama (2.08m, 113 kg) prosečno beleži 17.8 poena po meču, 7.3 skoka uz šut iz igre 50% i trenutno predvodi Djuk do prve pozicije i učinka 7-1.

Međutim, otkrivena je jedna činjenica koja bi itekako mogla da zabrine ekipe koje eventualno gledaju da sledeće sezone svoju ekipu obogate ovim igračem. Naime, Bančero usled svoje neprestane fizičke aktivnosti se dosta troši što prouzrokuje učestale grčeve koje dobija tokom meča. Pored toga, dosta se znoji i usled svega toga gubi po 3kg na težini po utakmici!

Kao jedan od načina da se navedeni problemi smanje, Bančero pije posebnu “BOA” tečnost sa kiseonikom. Tečnost sadrži dosta natrijuma što pomaže da se ubrza proces hidratacije.

Ostaje nam da vidimo da li će na Djuku naći način da ovu neobičnu situaciju svedu na minimum u nastavku sezone ili će ovaj potencijalni problem dosta uticati na karijeru mladog košarkaša počevši od toga da mu je možda i mesto prvog pika ugroženo zbog ovog nesvakidašnjeg problema.

 

Podelite vest: