Očekivano: Janis, Harden i Džordž kandidati za najkorisnijeg igrača

NBA

Očekivano: Janis, Harden i Džordž kandidati za najkorisnijeg igrača

NBA
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 18.05.2019. Foto: dailymotion.com

Finalisti izbora za MVP nagradu su očekivano Janis Adetokunbo, Pol Džordž i Džejms Harden, saopšteno je iz NBA.

(FOTO: odcspress.org)

Najmlađi od trojice, Janis Adetokunbo, jedini je od pomenutih čiji tim i dalje igra u plej-ofu. Baksi vode 2:0 protiv Toronta u finalu Istoka, a grčki košarkaš je i u doigravanju u mvp modu. Tokom sezone beležio je 27.7 poena, 12.5 skokova i predvodio je Milvoki do 60 pobeda.

Pol Džordž beležio je prosečno 28 poena, 8.2 skokova i 4.1 asistenciju po utakmici, a bio je i najbolji “kradljivac” lopti sa 2.2 u proseku. Rekordne brojke u karijeri ovog momka, koji se prilično dobro snašao u ulozi vođe Oklahome, koju mu je prepustio Rasel Vestbruk.

Aktuelni mvp Džejms Harden odigrao je još jednu impresivnu sezonu. Najbolji strelac lige je beležio impresivnih 36.1 poen po utakmici, uz sjajnih 6.6 skokova i 7.5 asistencija.

Džordž i Janis su, takođe, i kandidati za najboljeg defanzivca u ligi, uz prošlogodišnjeg osvajača nagrade, Rudija Gobera.

Očigledni finalisti u konkurenciji za rukija godine su Luka Dončić, Tre Jang i Deandre Ejton, dok su u uži izbor za trenera godine ušli Majk Budenholzer, Dok Rivers i Majk Meloun.

(FOTO: clutchpoints.com)

Među igračima koji su najviše napredovali u prethodnoj sezoni, izdvojila su se trojica imena: Paskal Sijakam, Dearon Foks i Dianđelo Rasel, a epitet šestog igrača godine poneće Montrezl Herel, Lu Vilijams ili Domantas Sabonis.

Dobitnike nagrada saznaćemo 24. juna.

 

Podelite vest: