Sinoćnja dešavanja

NBA

Sinoćnja dešavanja

NBA
Autor: Datum objave: 26.10.2021. Foto: EnterPrise News

Boston – Šarlot 140:129

Sjajan meč odigran je između ekipa Šarlota i Bostona, no pobedu odnose Seltiksi nakon produžetka. Najzaslužniji za pobedu Bostona zaslužan je svakako duo te ekipe, Braun i Tejtum. Njih dvojica su zajedno postigli čak 71 poen.

Ovaj poraz je baš zaboleo ekipu Šarlota, obzirom da su na svom terenu izgubili prvu utakmicu u sezoni.

U ekipi Seltiksa kao što smo već rekli, istakli su se Braun sa 30 poena i 9 skokova, Tejtum 41 poenom, 7 skokova i 8 asistencija, dok je Denis Šruder pružio više nego korektan doprinos od 23 poena, 6 skokova i 8 asistencija. Za ekipu Šarlota je cela prva petorka bila dvocifrena, ali definitivno nedovoljno da bi se izbegao poraz od Bostona. Istakli su se Lamelo sa 25 poena, 9 asistencija i 5 skokova, kao i 6 izgubljenih lopti, dok je fantastični Majls Bridžes dodao 25 poena i 10 skokova.

Milvoki – Indijana 119:109

Kao i u mnogim utakmicama, Milvoki je od starta pa do kraja konstantno održavao razliku u odnosu na svog rivala Indijanu. Sama činjenica da su kroz celu treću četvrtinu održavali razliku na minimum 10 poena prednosti, te u četvrtu četvrtinu ušli sa 17 razlike, dovljno govori o moći Baksa. Istakao se Janis sa 30 poena, 10 skokova i 9 asistencija, koga je Midlton pratio sa 27 poena, 7 asistencija i 5 skokova. U ekipi Indijane su se istakli bivši igrač Baksa, Malkom Brogdon sa 25 poena, 7 asistencija i 4 skoka, pratio ga je Sabonis sa 21 poenom, 13 skokova i 5 asistencija.

Detroit – Atlanta 104:122

Ekipa Hoksa je kao što se i očekivalo lako došla do pobede u ovom meču, te je uspela da pruži i igračima sa klupe više minuta. Treba istaći da je čak 10 igrača imalo minutažu veću od 12 minuta. U pobedi su se istakli Tre Jang sa 32 poena, 4 skoka i 9 asistencija, pratio ga je Kolins sa 22 poena i 7 skokova, dok je naš reprezentativac, Bogdan Bogdanović na svoj konto upisao 14 poena i 3 skoka. U ekipi Detroita vredi pomenuti Sadika Beja koji je upisao 21 poen i 7 skokova.

Vašington – Bruklin 90:104

Kao i do sada još od pre početka sezone, kod ekipe Bruklina nije na prvom mestu rezultat, već Kajri Irving koji je odbio da se vakciniše i kasnije je i uklonjen sa svih zvaničnih okupljanja tima. Ali to nije ovoga puta došlo glave ekipi Netsa te su savladali Vašington, reklo bi se prilično lako. Vašington je u sinoćnoj utakmici imao katastrofalan šut iz igre 34.7%, što je i više nego dovoljno da ekipa sa više ol-star igrača u svom timu iskoristi. U ekipi Bruklina su se istakli Durent sa 25 poena, 8 skokova i 4 asistencije i Harden sa 14 poena, 6 skokova i 9 asistencija, kao i Peti Milsa koji je ubacio 21 poen uz 5 pogođenih šuteva za tri poena. U ekipi Vizardsa vredi pomenuti samo Bredli Bila koji je postigao 19 poena uz šut iz igre 36.4%.

Orlando – Majami 90:107

Duel dve ekipe sa Floride pripao je ekipi Majamija koja je može se reći veoma lako savladala ekipu Orlanda. Majami je konstantno održavao prednost koja je jednom momentu bila čak 22 poena razlike. Istakli su se Džimi Batler sa 36 poena i 5 ukradenih lopti, Adebajo sa 16 poena i 13 skokova i Tajler Hiro sa 13 poena, 5 skokova i 9 asistencija. U ekipi Medžika vredi pomenuti samo novajlije Sagsa i Vagnera koji su na svoj konto upisali po 15 poena.

Toronto – Čikago 108:111

Po rezultatu bi se reklo jedna jako zanimljiva utakmica, ali nije bilo tako. Ekipa iz vetrovitog grada je kroz celu utakmicu održavala prednost nad gostima, te je ona u par navrata bila čak 20 poena razlike. U skraćenoj rotaciji ekipe Čikaga istakli su se Demar sa 26 poena, 4 skoka i 6 asistencija i Lavin 22 poena, 4 skoka i 5 asistencija, ut to treba napomenuti da je Lavin prestigao Džordana na četvrtom mestu sa najviše pogođenih trojki u ekipi Čikaga.

U ekipi Toronta istakli su se Anunobi 22 poena, 8 skokova i 5 asistencija i VanVlit sa 15 poena, 17 asistencija i čak 8 izgubljenih lopti.

Nju Orleans – Minesota 107:98

Sastale su se dve mlade ekipe od kojih se ove sezone očekuje baš mnogo, ali samo jedna je mogla odneti pobedu na ovom meču, te je to bila ekipa Nju Orleansa. Prva utakmica Beverlija po povratku na parket i naravno, varnice. Polovinom druge četvrtine došlo je do koškanja između njega i Valančiunasa.

No, to definitivno nije pomoglo ekipi Minesote da dođe do trijumfa na ovom meču. U ekipi Pelikansa istakli su se Valančiunas sa 22 poena i 23 skoka, Ingram sa 27 poena i 9 skokova, dok su u ekipi Minesote ponovo svoj talenat pokazale dve mlade zvezde, Tauns sa 32 poena, 14 skokova i 7 asistencija, pratio ga je Edvards sa 28 poena i 9 skokova.

Klivlend – Denver 99:87

Ekipa Klivlenda je na ovom meču upisala svoju prvu ovogodišnju pobedu. Ali, ova pobeda nosi ogromnu težinu pošto je ostvarena na gostovanju ekipi koja je pretendent za ovogodišnje osvajanje prstena.

U domaćoj ekipi istakao se naš reprezentativac Nikola Jokić sjajnom partijom 24 poena i čak 19 skokova, ali niko od saigrača ga nije ispratio kako bi obezbedili pobedu na ovoj utakmici. Ekipa Klivlenda pobedila je na pogon veterana Lava koji je upisao 22 poena i 6 skokova uz sjajnu partiju mladog Alena 21 poen i 16 skokova.

Portland – Klipersi 86:116

Klipersima je ovo prva pobeda u sezoni do koje su došli veoma lako zahvaljujući baš lošoj partiji igrača Portlanda. Ekipa Blejzersa je u ovom meču šutnula 37 trojki, od kojih je pogodila samo 8, što je katastrofalnih 21.6%.

U ekipi Portlanda vredna pomena je samo partija MekKaluma koji je na svoj konto upisao 20 poena, 4 skoka i 4 asistencije. Dok je u ekipi Klipersa pre svega ove večeri bila redukovana minutaža za glavne igrače, te se svaki igrač ove ekipe upisao u listu strelaca. Vredi pomenuti partiju Kenarda koji je ubacio 23 poena uz 6 pogođenih šuteva za tri.

Podelite vest: