Spektakl na otvaranju, bez Jokića na božićnom programu

NBA

Spektakl na otvaranju, bez Jokića na božićnom programu

NBA
Autor: Datum objave: 18.08.2021. Foto: Milwaukee Journal Sentinel

Iz dana u dan povratak najjače lige na svetu sve je bliži, a ljubitelji košarke sa nestrpljenjem čekaju da vide raspored i saznaju koje će to zvezde ukrstiti koplja na početku sezone.

NBA je za sada otkrio deo i trenutno je poznato samo koji mečevi će se igrati na otvaranju i za katolički Božić.

Prva utakmica nove sezone donosi nam reprizu polufinala istočne konferencije i novu bitku Bruklin Netsa i Milvoki Baksa. Nešto kasnije iste večeri imaćemo priliku da gledamo novi dvoboj LeBrona Džejmsa i Stefa Karija u Stejpls centru, dok je dan posle na programu duel Seltiksa protiv Niksa u Medison Skver Gardenu, gde će Tejtum, Braun i kompanija izmeriti snage sa sada još jačom ekipom Njujorka i bivšim saigračima Kembom Vokerom i Evanom Furnijeom. Nakon ovog meča naš Nikola Jokić sa svojim Denverom gostuje Sansima u Finiksu u reprizi polufinala zapada gde je sadašnji domaćin počistio Nagetse.

Što se tiče božićnog specijala, u pitanju će biti pravi spektakl. U 18:00 Bogdan Bogdanović i Hoksi vraćaju se u Njujork gde su u prošlosezonskom plej-ofu u dva od tri meča bili bolji, a zanimljivo je da će ovo biti prva božićna utakmica Atlante nakon 32 godine. Dva i po sata kasnije aktuelni šampioni Milvoki Baksi ugostiće Boston Seltikse, a u 23:00 u Futprint centru Finiks Sansi odmeriće snage sa Golden Stejt Voriorsima. U 2 sata posle ponoći čeka nas duel dva verovatno najveća favorita za osvajanje titule, Los Anđeles Lejkersa i Bruklin Netsa, dok ćemo u poslednjoj utakmici večeri gledati drugi nastup Luke Dončića u božićnom specijalu, a Maveriksi i on igraće u Solt Lejk Sitiju protiv Donovana Mičela i ostalih Džezera.

Zanimljivost je da među ovim mečevima nema Denver Nagetsa, što znači da je Nikola Jokić prvi MVP od 2008. koji neće nastupati na Božić.

Ostatak rasporeda za sezonu 2021/22 biće objavljen naknadno, najverovatnije u petak.

Podelite vest: