360 verzija Lejkersa i 0-5 u predsezoni

LA Lakers Rubrike Timovi

360 verzija Lejkersa i 0-5 u predsezoni

LA Lakers Rubrike Timovi
Autor: Datum objave: 13.10.2021.

I pored činjenice da predsezona nije merilo kvaliteta i da je to pre svega podloga gde za šansu pod suncem mogu da se izbore igrači koji do sada nisu imali na sebi uperena svetla velike pozornice, nova ekipa Lejkersa po imenima slovi za jednog od favorita za osvajanje prstena, a partije koje pružaju zvezde jezeraša definitivno ne ulivaju poverenje i nadu navijačima, pogotovo dodajući na to činjenicu da su povrede faktor koji u mnogome stvara muke treneru Frenku Fogelu.

Ekipa Lejkersa, vodjena triom 360 ( Dejvis, Lebron i Vestbruk) u najmanju ruku deluje neubedljivo u ovoj ranoj fazi sezone, stvarajući samim tim ozbiljno pitanje, što navijačima, što analitičarima, koliko može vremešna ova vremešna ekipa ove sezone? Pogotovo uzimajući u obzir činjenicu da je roster uglavnom sklopljen od iskusnih veterana, koji i pored činjenice da znaju kako se dobijaju utakmice, fizički nisu spremni da odgovore najvećim naporima kakve zahteva borba za ozbiljniji rezultat, pa i sam NBA prsten.

Pet mečeva u okviru ove predsezone odigrala je Lebronova četa, po dva puta dželati su im bili Golden Stejt Voriorsi i Finiks Sansi, dok je na jednom meču protiv jezeraša pobedu odneo i Bruklin, a čeka ih još jedna utakmica, protiv Sakramenta u noći izmedju 14 i 15. oktobra. Svi porazi koje su Lejkersi pretrpeli bili su poprilično rutinski, čemu u prilog govori podatak da svoje utakmice u dosadašnjem delu predsezone gube sa preko 17 razlike u proseku, a samo jedan od poraza bio je jednocifrenim zaostatkom! Poprilično loše za ekipu koja je po svim analizama i statističkim parametrima tim koji se treba tući sa Bruklinom za prsten.

U pojedinačne role i statistike nećemo ulaziti još uvek, prerano je za zaključke i neka dalja glasna razmišljanja o mogućoj koncepciji igre čete Lebrona Džejmsa u sezoni koja je pred nama, ali je činjenica da ukoliko Džejms ne želi da mu još jedna sezona, a malo ih je ostalo, prodje u limitiranim rezultatima kao što su prva ili druga runda plej-ofa , nešto mora da se promeni, ili barem ovaj nesumnjivo kvalitetan roster Lejkersa mora da klikne i prenese svoje veštine sa papira na parket.

 

Podelite vest: