Atlanta – Milvoki, 2:2 (ocene)

Atlanta Hawks Milwaukee Bucks Plej-of

Atlanta – Milvoki, 2:2 (ocene)

Atlanta Hawks Milwaukee Bucks Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 30.06.2021. Foto: Twitter

Atlanta Hoks

Bogdan Bogdanović – 9

Pisali smo još pre dva meča da se noge vraćaju, da Bogdan pronalazi ritam, potvrdio je to večeras kada je bilo najbitnije. U odsustvu Trea Janga, Bogdan je pogodio šest trojki. Gro promašaja došlo je na isteku napada u teškim situacijama, jedan i sa svoje polovine u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Pored odlične šuterske večeri, mora se reći – čista desetka za igru u odbrani. Ne samo da je direktne čuvare ostavio na mizernim procentima, ne samo da je silom ulazio u direktne duele sa Džruom i Midltonom, već ga je bilo svuda. Pomagao je na svakom pasu, svakom prodoru, svakom skoku. Otuda i četiri ukradene lopte, ali taj broj ne opisuje dovoljno koliko je njegova igra u odbrani bila kvalitetna.

Lu Vilijams – 8,5

Pored Bogdanovića najzaslužniji za pobedu Hoksa. Sinoć je prvi put u bogatoj karijeri startovao u jednom plejof meču. Odgovorio je na pravi način. 21 poen, 8 asistencija uz samo jednu izgubljenu loptu, 7 od 9 iz igre. Njegova smirenost i metodičko studiranje Milvokijeve odbrane ulili su sigurnost u ekipu Atlante.

Kevin Hurter – 8

Odlično izdanje Hurtera još jednom. U nekoliko ključnih momenata meča uspeo je da reši mismeč, pogotovo onaj koji su ciljali, protiv Bruka Lopeza. Visoki centar Milvokija bio je ozbiljan faktor u prethodna dva, pogotovo poslednjem meču, ali ga je Hurter sinoć bukvalno obrisao. Igra sa sve više samopouzdanja i staloženosti.

Klint Kapela – 8

Švajcarac u pravom svetlu. Odlična odbrana 1 na 1 protiv Janisa, čvrst na skoku, obziran kada je trebalo da pomaže. Neverovatan pogodak u momentima kada je Milvoki možda imao kakav takav momentum je ugasio sve nade gostiju.

Džon Kolins – 7,5

Nije ovo bilo veče u kojem je Kolins blistao, ali sinoć to nije bilo ni potrebno, jer su ostali bili na nivou. Ponovo par poteza kojim je oduševio, teški skokovi u gužvi, solidna pomoć u odbrani. Baksi su uspeli da mu udju u telo malo više sa njegovog omiljenog srednjeg posta i moraće da bude spreman za to u narednom meču, bilo je to veliko oružje Hoksa do sada.

Danilo Galinari – 7,5

Imao je Italijan i bolje partije u ovom plejofu, ali kao što smo rekli i kada smo pričali o Kolinsu, nije bilo potrebe za većim spektaklom sa njegove strane. U prvom poluvremenu pogodio dve bitne trojke kada su Hoksi gradili razliku i samopouzdanje.

Onjeka Okongvu – 8

Ovaj mladić. Ovaj momak. Budućnost Atlanta Hoksa i NBA lige. Setićete se da smo pisali da je sa prošlogodišnjeg drafta on naš omiljeni igrač, za sada se ništa nije promenilo. Okongvu igra sa neverovatnom energijom, sa puno osećaja kada ima loptu u rukama, ali i na defanzivnoj strani terena. Njegov statistički učinak vas neće oduvati, ali on daje daleko više od toga. Imao je ponovo par perfektnih poseda na Janisu. Poentirao u nekoliko jako teških situacija. Kapela se u prvom poluvremenu vratio na teren tek četiri, pet minuta pre kraja druge deonice, toliko je dobro igrao Onjeka.

Kemerun Rediš – 8

Hoksi su sinoć bili lišeni Trea Janga, ali su dobili Rediša. Veliki povratak talentovanog krila. Ne samo da je pogodio nekoliko trojki i teških šuteva, tako doneo preko potrebne poene Atlanti, već je imao nekoliko jako dobrih poteza defanzivno. Pre svega protiv Krisa Midltona. Njegove atletske sposobnosti i pokretljivost bile su očigledne.

Kris Dan – 6,5

Mekmilan je iznenadio i sa Danom sinoć. Odlični defanzivac ipak nakon velike pauze, nakon jako malog broja minuta u poslednjim mesecima, nema dovoljno dobar ritam. Pre svega u napadu. Košarkaški instinkti su uvek bili problem kod Dana, za razliku od Rediša, te će mu svakako biti potrebno mnogo više da pronadje formu.

Nejt Mekmilan – 8,5

Šta reći? Još jedna perfektna predstava ovih Hoksa, još jednom je Mekmilan odradio strašan posao. Kako su samo Hoksi bili pripremljeni, pre svega defanzivno. Kako su ugušili veliku trojku Baksa od starta. U prvoj četvrtini Janis, Midlton i Džru su kombinovali za 6 poena i 5 izgubljenih lopti, uz 2 od 11 iz igre. Atlanta je samo gradila ovaj meč na dalje iz toga.

Podelite vest: