Kakva sezona Milvokija, brojali do 60 pobeda

Atlanta Hawks Milwaukee Bucks

Kakva sezona Milvokija, brojali do 60 pobeda

Atlanta Hawks Milwaukee Bucks
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 08.04.2019. Foto: foxsports.com

Milvoki Baksi savladali su Atlantu 115:107 i ostvarili su svoju 60. pobedu ove sezone, što je uspeh kojim će se samo oni pohvaliti po završetku regularnog dela.

(FOTO: bleacherreport.com)

Prethodnu sezonu Milvoki je završio je sa skorom 44-38, a posle poraza u prvoj rundi od Seltiksa, niko na svetu sigurno nije slutio šta se sprema.

Dovođenje Majka Badenholzera ispostavilo se kao pun pogodak. Transformacija ekipe i pojačanja koja se savršeno uklapaju u ono što je trener zamislio dogodila se kao iz bajke. Milvoki je tokom cele sezone igrao sjajnu košarku, na obe strane parketa. To im je donelo impresivnih 60 pobeda, prvi put još od sezone 1980/1981.

Trener Badenholzer je stigao sa klupe Atlante, ekipe protiv koje su, u neku ruku simbolično, Baksi stigli do pomenutog broja pobeda. Superstar ekipe Janis Adetokunbo igrao je nešto više od 24 minuta i u jednom laganom ritmu zabeležio 30 poena, 9 skokova, po 3 asistencije i blokade, kao i 1 ukradenu loptu. Drugi ol-star tima Kris Midlton postigao je 21 poen, uz 5 skokova i 3 asistencije.

U ekipi Atlante Aleks Len odigrao je utakmicu karijere sa 33 poena, 6 skokova, 4 asistencije i 2 blokade.

Baksi će svoju poslednju utakmicu regularnog dela odigrati protiv Oklahome, a ime svog protivnika u prvoj rundi plej-ofa još uvek ne znaju.

 

Podelite vest: