Kapela produžio ugovor sa Hoksima

Atlanta Hawks Potpisi

Kapela produžio ugovor sa Hoksima

Atlanta Hawks Potpisi
Autor: Datum objave: 01.09.2021. Foto: Bryce France

Iako mnogi nisu očekivali da će se švajcarski centar nakon trejda iz Hjustona dugo zadržati u ekipi Atlante, pošto nisu smatrani ekipom sa velikim ambicijama, a on više nije neko ko može preterano napredovati, situacija se naglo promenila, a ovaj košarkaš potpisao je novi dvogodišnji ugovor vredan 46 miliona dolara.

Hoksi su niotkuda postali tim koji je bio nadomak velikog finala, a sam Kapela je imao veliku ulogu u svemu tome. Svojom pojavom u reketu Klint je dosta rasteretio talentovanu spoljnu liniju svoje ekipe i dosta poboljšao odbranu Atlante. O tome dovoljno govori njegov defanzivni ‘plus-minus’ koji je iznosio 4,98 u proseku, a ispred njega bio je samo najbolji defanzivac lige Rudi Gober.

U ekipu Nejta Mekmilana stigao je 2020. godine nakon već pomenutog trejda sa Roketsima gde je proveo prvih šest sezona svoje NBA karijere.

Kapela je treći starter Atlante koji je ovog leta produžio ugovor, nakon Treja Janga i Džona Kolinsa. S obzirom da već ima dve godine zagarantovanog ugovora, ovaj tek potpisani ga veže za Hokse do sezone 2024/25, a u tom periodu inkasiraće 82 miliona dolara.

 

Podelite vest: