Kraljevi “plejina” sleću u Čikago

Atlanta Hawks Chicago Bulls Plej-of

Kraljevi “plejina” sleću u Čikago

Atlanta Hawks Chicago Bulls Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 17.04.2024. Foto: Peachtree Hoops

NBA plejin se nastavlja sa prvim takmičarskim danom na Istoku, a u duelu 9. i 10. tima konferencije susrešće se kraljevi ovog mini doigravanja, Atlanta Hoksi, i domaćini večerašnje utakmice, Čikago Bulsi.

Kada kažemo kraljevi, aludiramo naravno na njihov uspeh otkada je 2021. godine NBA lige implementirala doigravanje za dopunu plej-ofa. Hoksi su odigrali 3 utakmice i slavili u sve 3. Do sinoć, kada su Lejkersi izjednačili njihov rezultat, Hoksi su bili jedini tim sa pomenutim ili boljim skorom u kratkoj istoriji takmičenja.

Bulsima je ovo drugi i uzastopni nastup u plejin turniru. Prošle godine su prvo savladali Reptorse u Torontu, da bi u “finalu” izgubili od Majami Hita.

Večerašnji meč je specifičan i ima mnogo veće značenje nego bilo koji do sada, za oba tima, jer bi ispadanje značilo verovatno i totalni reset organizacije. Od funkcionera, moguće i trenera, pa sve do igrača timova. Čikago Bulsi i Atlanta Hoksi su već duži niz godina oličenje sivila u NBA ligi, toliko da verujemo da bi samo dve pobede u plejinu, pa onda i neki vid čuda protiv Bostona mogli da sačuvaju obe ekipe od odlaska u totalnu rekonstrukciju.

Pobednik ovog duela igraće protiv poraženog na meču Filadelfija – Majami, dok gubitnik završava sezonu.

Podelite vest: