Milvoki – Atlanta, 0:1 (ocene)

Atlanta Hawks Milwaukee Bucks Plej-of

Milvoki – Atlanta, 0:1 (ocene)

Atlanta Hawks Milwaukee Bucks Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 24.06.2021. Foto: USA Today

Atlanta Hoks

Tre Jang – 10

Gotovo perfekcija. Magija u režiji Trea Janga. Prvi igrač sa 45 ili više poena i 10 ili više asistencija u finalu konferencije. Rekorder po broju poena na debiju u finalu konferencije. Možemo da nabrajamo do sutra. Jedina zamerka – na par minuta sredinom poslednje četvrtine se u nekoliko vezanih napada olako zadovoljio teškim šutevima za 3 poena.

Džon Kolins – 9

Neverovatno kako igra ovaj momak tokom plejofa, a sinoć možda i najbolja partija. Verovao sam da je odličan igrač, ali je tokom ovog niza prevazišao sva moja očekivanja. Mislim da je blizu čak i maksimalnog ugovora po okončanju sezone, kada će postati ograničeno slobodan igrač. Jang je definitivno najbolji akter sinonje utakmice, ali Kolins je taj koji je sa nekoliko poteza u finišu ostavio Atlantu u životu, kada su samo nekoliko minuta pre kraja gubili i sa 7 poena razlike.

Klint Kapela – 8,5

Veliki teret je na njegovim ledjima, ali i dalje obavlja svoje zadatke na visokom nivou. U prošloj seriji je čuvao Embida, sada čuva Janisa Adetokumba, šta više tražiti od njega. U nekoliko navrata odlično zaustavio Grka u igri 1 na 1.

Kevin Hurter – 7

Daleko od performansa iz sedmog meča protiv Filadelfije, očekuju se bolje partije od “ridjeg”.

Bogdan Bogdanovic – 7

Očigledno povredjen i limitiran, nemamo srca da damo manje od sedmice. Daje apsolutno sve od sebe. Pored činjenice da nema pun raspon pokreta igra jako dobro u odbrani. Ofanzivno, videlo se u par navrata kada je uspeo da dobije otvoren pogled da jednostavno ne može dovoljno da se odrazi nogama, te kompenzuje i šutira rukama mnogo više nego što bi trebalo. Naše je mišljenje (niko nas ne pita, al aj’ da ga damo) da je bilo bolje i za Atlantu i za Bogdana da je preskočio uvodne mečeve serije kako bi se koliko toliko oporavio.

Danilo Galinari – 7

Par bitnih poena Gala, ali je Milvoki uspevao da dobije te minute u kojima on i Vilijams dominiraju. Ubedljivo. Moraće sa više energije u narednom meču kada se očekuje reakcija Baksa.

Lu Vilijams – 6,5

Pomenuli smo većim delom u sektoru za Gala. Nakon one odlične, perfektne partije u petom meču protiv Siksersa, nema mnogo doprinosa sa njegove strane.

Solomon Hil – 7

Borbeno, kao što smo navikli, odličan na skoku i gradjenju skoka pre svega. Finta dodavanja kojom je prevario Džrua i otišao na kucanje čini se kao da je malo poljuljala odbranu Baksa koja je u tim momentima bila na visokom nivou.

Nejt Mekmilan – 8,5

Nastavlja Mekmilan da piše doktorsku disertaciju u ovom plejofu. Njegove defanzivne šeme i rotacije u zaustavljanju najboljih igrača protivnika su lepota za gledati. Tim je toliko pripremljen da sam u nekoliko navrata video kako igrači koji nisu na lopti sugerišu saigračima kako da se kreću i gde da se pomeraju u odbrani, u različitim akcijama Baksa. Bili su pripremljeni na sve.

Podelite vest: