Milvoki – Atlanta, 3:2 (ocene)

Atlanta Hawks Milwaukee Bucks Plej-of

Milvoki – Atlanta, 3:2 (ocene)

Atlanta Hawks Milwaukee Bucks Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 02.07.2021. Foto: Milwaukee Bucks - Twitter

Atlanta Hoks

Bogdan Bogdanović – 8,5

Pronašao je svoj ritam. Vidi se da se koleno dovoljno povratilo da šutira i odskače bez problema, iako postoje još uvek male kočnice što se eksplozivnosti tiče. Nije večeras imao očekivanu podršku saigrača, a kao i ostatak ekipe bio je daleko defanzivno od prošlog meča.

Džon Kolins – 7,5

Uspeo je Kolins da nakrca 19 poena, ali nije ovo bila briljantna partija sa njegove strane. Slabo je rotirao u odbrani i često kasnio da brani Kapeli ledja, mora više sa svojim atletskim sposobnostima. Ofanzivno je uspeo da pogodi otvorene šuteve u par navrata kada se odbrana Baksa zbunila, ali nije preterano efikasno rešavao situacije 1 na 1 u kojima su ga saigrači tražili.

Lu Vilijms – 7

Imao je “Sweet Lou” nekoliko bljeskova na ovom meču, ali ne i dovoljno konstantnosti da ova utakmica dobije neizvesniji ton. U nekoliko navrata kada je Atlanta hvatala priključak šutirao je brzopleto (možda i u svom stilu) ali nažalost nije pogadjao. Previše izgubljenih lopti.

Kevin Hurter – 6,5

Slabo izdanje Hurtera. Nije uspevao kao u nekim prethodnim utakmicama da reši mismeč, pogotovo sa Brukom Lopezom. Takodje, kontrola lopte je sinoć bila kritična, u nekoliko navrata jako visok dribling koji su protivnici uspeli da iskoriste i izbiju loptu u aut ili otmu posed.

Klint Kapela – 6

Strašno slaba utakmica za Kapelu. Ponovo nije bio prisutan, dešavaju mu se situacije u kojima kao da je potpuno dekoncentrisan i spava na terenu. Atlanta je primila čak 66 poena iz reketa, nije on naravno krivac za sve, ali najveći deo ide na njegovu dušu.

Danilo Galinari – 7,5

Galo nastavlja da bude konstantan izvor poena za svoj tim. Kada je na visokom postu, poeni su gotovo zagarantovani, da li iz šuta ili sa linije penala. Nije još uvek faktor defanzivno kao što je to bio prošle godine u Oklahomi (ovako golim oko čini se da ima i višak kilograma) ali Hoksi su mnogo češće kvalitetni u njegovim minutima.

Kamerun Rediš – 7

Ni približno dobar kao u prošlom meču, ali donosi jednu novu dimenziju timu svakako. Atletske sposobnosti i želja da u odbrani bude čvrst su novi kvaliteti za ovaj tim. Čini se previše rastrzana igra u napadu, dva od tri šuta koja je pogodio su takodje iz kategorije “nemoj molim te”.

Onjeka Okongvu –  7,5

Mladi Onjeka nastavlja da bude dašak sveže energije i igra jako pristojno u svojim minutima. Uvek je pretnja na ofanzivnom skoku. Skače vertikalno i retko pravi prekršaje u tim situacijama koji su uobičajni za igrače njegovih godina, pokretljiv i skočan i u odbrani. Ima mekanu ruku i sa lakoćom završava floutere. Hoksi ipak ne smeju dobijati više od njega negoli Kapele u ovom trenutku, ukoliko žele u finale lige.

Kris Dan – 6,5

Svaki pas na niski post je avantura, a kontrola lopte rolerkoster u ovom trenutku. Mekmilan ga koristi na kašičicu i to je možda i previše.

Nejt Mekmilan – 6,5

Kao u retko kojim utakmicama ove sezone, igrači Atlante izgledali su nespremno za ovaj meč. Pogotovo na samom startu, a taj period se pokazao presudnim. Nisu uspeli da reše miniranje reketa od strane Milvokija, jer činjenica je da su Baksi igrali potpuno drugačije u odnosu na situacije kada je Janis na terenu. Sa dva visoka gotovo u svakom trenutku u srcu reketa.

 

Podelite vest: