Novo rivalstvo u nastajanju – Luka vs Jang

Atlanta Hawks Dallas Mavericks NBA

Novo rivalstvo u nastajanju – Luka vs Jang

Atlanta Hawks Dallas Mavericks NBA
Autor: Marko Mikić Datum objave: 21.10.2021. Foto: Hoops Habit

Došao sam na ovu temu podstaknut utakmicom između Hoksa i Mevriksa, koja se igra u jedan sat iza ponoći.

Luka kao igrač i lice Dalasove franšize, te Jang kao lice franšize iz Atlante. Ova priča između njih je počela momentalno nakon drafta 2018. kada su oba igrača, Luka i Jang izabrani u prvoj rundi, na samom početku prve runde. Mediji su nakon onog trejda Dalasa i Atlante dodatno zapalili atmosferu i kroz iste se već raspravlja da li je bolji fit Jang ili Luka, te koji bi mogao imati uspešniju karijeru.

Moram priznati, obojica su jako talentovani i teško bi bilo izabrati između ova dva igrača. Iskreno, ne sećam se kad sam vidio ovako dobrog i talentovanog igrača kao što je Luka, a da je došao iz Evrope. Janga se sećam sa koledž  košarke, tačnije Oklahome, za koje je ovaj plej nastupao. Baš kao i sada, obdaren moćnim šutem za tri poena.

Krenule su medijske priče, Luka je precenjen jer dolazi iz Europe, a Jang jer će biti samo jako loša verzija Stefa Karija i propali pik. Na sajtu se pisalo o njemu i zapelo mi je za oko, dok recimo dobroj američkoj košarkaškoj populaciji i ne, jednostavno Jang i Luka im nisu seli na prvu. Idemo se malo vratiti u prošlost i dotakniti samog početka ove dve karijere.

Podelite vest: