Zvanično: Bogdan Bogdanović je novi igrač Atlanta Hoksa

"Trejdovi" Atlanta Hawks Sacramento Kings

Zvanično: Bogdan Bogdanović je novi igrač Atlanta Hoksa

"Trejdovi" Atlanta Hawks Sacramento Kings
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 25.11.2020. Foto: Bleacher Report

Sakramento Kingsi su odlučili da ne izjednače ponudu vrednu 72M$ u zamenu za četvorogodišnji ugovor, Bogdan Bogdanović je od danas član Atlanta Hoksa!

Pored vrednog ugovora, Bogdanović je dobio i mogućnost da zaobidje poslednje godinu istog ukoliko bude smatrao da leta 2023. godine može da dobije bolju ponudu na tržištu slobodnih igrača. Takodje, “trade kicker” od 15%, što znači da bi u slučaju eventualnog trejda Bogdan zaradio dodatnih 15% na platu u sezoni u kojoj je trejdovan.

Čelnici Atlante obećali su Treu Jangu da će se naredne sezone boriti za plejof, a obećanje su čini se i ispunili. Nakon što su na draftu birali odličnog Onjeku Okongvua, doveli su slobodne igrače – Režona Ronda, Danila Galinarija, Bogdana Bogdanovića, Krisa Dana, uz Tonija Snela putem trejda.

Bogdan napušta turbulentnu situaciju u jednoj od najslabijih organizacija lige. Kingsi su jednostavno kad tad morali da se odluče izmedju Badija Hilda i Bogdana Bogdanovića i u budćnost krenu sa jednim od njih dvojice uz Dierona Foksa i Marvina Beglija. Nažalost po navijače Kingsa, sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, izabrali su Hilda. Bogdanović je u prošloj sezoni beležio 15.1 poen, 3.4 skoka, 3.4 asistencije, 44% iz igre i 37% van linije za 3 poena.

Atlanta ima izuzetno dubok i talentovan sastav, a situaciju u taboru Hoksa sagledaćemo kroz nekoliko dana kada budemo radili predstavljanje timova za narednu sezonu.

Podelite vest: