Analiza igrača: Porzingis i Braun vodili do pobede

Boston Celtics Dallas Mavericks Plej-of

Analiza igrača: Porzingis i Braun vodili do pobede

Boston Celtics Dallas Mavericks Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 07.06.2024. Foto: Los Angeles Times

Ocene Dalasa

Luka Dončić – 8

30 i 10 partija za Luku na svom debiju, nije loše, ali očekivali smo više. Nije bio preterano efikasan i ponovo se prepustio priči sa sudijama, kada Dalas nije išlo. Takođe, samo 1 asistencija, koja nije toliko ni odraz slabe šuterske partije saigrača. Dončić nije uspevao da pronađe uglove za svoja prepoznatljiva dodavanja i kreira lake poene saigračima. Bilo je, svakako, i promašenih otvorenih trojki, ali ponovićemo, nije uspeo da pronađe dovoljno kvalitetne situacije za dodavanja kao što to obično čini. Seltiksi su igrali odličnu odbranu na njemu. Kada na sve to dodamo nekoliko nekarakteristično izgubljenih lopti… Luka je svakako bio najbolji među igračima Dalasa, ali će i on morati mnogo bolje ukoliko žele da “zakuvaju” u ovom finalu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели No Limits (@nbanolimits)

Kajri Irving – 6,5

Samo na mahove. Tako je igrao Kajri Irving sinoć. I tih “mahova” je bilo jako malo. Neprepoznatljiv ofanzivno, nedovoljno prisutan, sa tek par lepih pogodaka. Ne trebamo da pominjemo da Dalasu treba mnogo, mnogo više od njega. Zanimljivo, ovo je Kajriju čak 11. uzastopni poraz protiv Seltiksa.

Danijel Gaford – 7

Najavili smo tešku seriju za Gaforda i to se, bar u prvom meču, obistinilo. Nekoliko puta ga je Horford “upecao” na varku šuta, iz čega su stigli laki poeni. Ofanzivna igra Bostona koji maksimalno širi teren ga izbacuje iz zone komfora u potpunosti. Uspeo je da se nametne u par navrata na ofanzivnom skoku.

Derik Džouns mlađi – 6

Bledo izdanje Džounsa, koji je otkrovenje plej-ofa za Dalas. Sinoć nije imao gotovo nikakav doprinos, ni na jednoj strani terena. Seltiksi su više ciljali Dončića defanzivno, pa Džouns nije imao previše ni poseda na samoj lopti, ali u svakom slučaju će Kidu i saigračima biti potrebno više njega sa strane pomoći, pogotovo sa njegovim rasponom ruku. Moraće da pronađe način da bude faktor defanzivno, iako je kažem, Boston zbog odlične odbrane na perimetru pokušavao da ga udalji od lopte.

Pi Džej Vašington – 7

Promašio je par otvorenih šuteva za 3 poena, ali je poenterski uspeo da se nadogradi žustrinom u reketu. Ono gde se nije nametnuo kao što nas je na to navikao, bila je odbrana. Bio je primarni defanzivac na Džejlenu Braunu, koji je odigrao odličnu utakmicu.

Maksi Kleber – 6,5

Korektan defanzivno, po običaju neprimetan ofanzivno.

Tim Hardavej mlađi – 6

Epizodna uloga za Timija, u kojoj nije doneo apsolutno ništa Dalasu.

Derek Lajvli drugi – 6

Kao i u slučaju Gaforda, očekivali smo tešku utakmicu za Lajvlija, do koje je i došlo. Mladi centar se nikako nije snašao protiv Bostonove ofanzivne šeme. Igra u defanzivi verovatno je oduzela deo samopouzdanja koji ga je krasio i u napadu. Uspeo je da stigne tek do jednog ofanzivnog skoka, koji mu je bio zaštitni znak u ovom nizu, iz toga je postigao 2 poena, a sa druge strane napravio čak 5 prekršaja.

Džoš Grin – 6

Jako loša utakmica Australijanca. Porzingis ga je poništio u prvom poluvremenu na svakom preuzimanju, iako su mislili u Dalasu da će moći da “žive” sa tom defanzivnom zamisli, moraće da izmozgaju nešto novo za drugu utakmicu. Gotovo nikakav doprinos svom timu.

Džejden Hardi – 7

Ovaj mladić igra sa puno samopouzdanja i žustrine. Biće teško sakriti ga defanzivno, Seltiksi su ogromni, fizički impozantni, ali njegovi poeni bi mogli da daju život Mevsima.

Podelite vest: