Analiza igrača: Porzingis i Braun vodili do pobede

Boston Celtics Dallas Mavericks Plej-of

Analiza igrača: Porzingis i Braun vodili do pobede

Boston Celtics Dallas Mavericks Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 07.06.2024. Foto: Los Angeles Times

Ocene Bostona

Džejson Tejtum – 7,5

Uticao je Tejtum pozitivno na igru svog tima, ali daleko je to i dalje od nekog nivoa na kom zna da bude. Koristio je dobro prodor igru i razigravao saigrače, mogao da završi i sa više asistencija, ali pored toga moramo naglasiti upitan izbor šuteva, kao i nekoliko lagano izgubljenih lopti.

Al Horford – 8

Stari vuk je još u punoj snazi. Boston je Lukin pik en rol sa Porzingisom branio u “dropu”, ali je Al u svakom posedu išao na preuzimanje. Veoma bitna stavka. Isprva sam mislio da se neće to dobro završiti za Boston, ali Horford je pokazao da je to pravi izbor. Odigrao je nekoliko neverovatnih individualnih poseda na Dončiću, može se reći i uštopovao ga u više navrata. Njegovo samo prisustvo u ofanzivi otežava život centrima Dalasa, zbog te mogućnosti da u visokim procentima pogađa za tri poena.

Džru Holidej – 8

Odlična, veteranska partija Džrua u uvodnoj utakmici ovog finala. Jedini je igrač u taboru Seltiksa koji zna kako se osvajaju titule, i to iskustvo je bilo vidljivo sinoć. Fantastičan defanzivno, kao po običaju, ali i izuzetno agresivan i potentan ofanzivno u svojim posedima. Išao je bez ustezanja u reket i na igru leđima protiv mnogo viših igrača, što je donosilo poene njegovom timu.

Derik Vajt – 8

Vreme je da prestane da se piše o Deriku Vajtu kao o X faktoru ovog tima Bostona, jer čovek doprinosi iz utakmice u utakmicu, nikada ne posustaje. Kao i Holidej, precizan i tačan ofanzivno, doprinese uvek u svojoj ulozi, a besprekoran defanzivno u ispunjavanju svih zamisli Mazule.

Džejlen Braun – 8,5

Po našem mišljenju, igrač ove utakmice. Porzingis je vodio nalet u prvom poluvremenu, Džejlen Braun bio sveprisutan tokom čitavog meča. Izuzetna defanzivna partija momka koji (ukoliko je to uopšte moguće) ove godine počinje da opravdava najveći ugovor u ligi. Bio je odlučan i čvrst sa loptom u rukama, radio prave stvari, napadao obruč i iz toga kreirao za sebe i saigrače. Njegova odbrana sa strane pomoći sinoć je bila na neverovatnom nivou.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели No Limits (@nbanolimits)

Sem Hauzer – 7,5

Sjajna epizodna uloga ovog vrsnog šutera.

Kristaps Porzingis – 8,5

Mesec dana bez košarke, a onda ovo? Vanserijsko prvo poluvreme Kristapsa Porzingisa, koje je maltene rešilo Bostonu utakmicu. 18 poena za poluvreme, plejada odličnih defanzivnih poteza, blokade koje su dizale publiku na noge… Ni sam Porzingis verovatno nije očekivao ovakav doprinos nakon nekoliko nedelja pauze.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели No Limits (@nbanolimits)

Pejton Pričard – 7

Odigrao je Pričard u svojim minutima mnogo boljih utakmica ove sezone, pa i u samom plej-ofu, ali njegov doprinos apsolutno nije bio potreban sinoć.

Podelite vest: