Bez brejka u Bostonu, domaćin siguran za 1:0 u seriji

Boston Celtics Indiana Pacers Plej-of

Bez brejka u Bostonu, domaćin siguran za 1:0 u seriji

Boston Celtics Indiana Pacers Plej-of
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 15.04.2019. Foto: usatoday.com

Košarkaši Boston Seltiksa savladali su ekipu Indijana Pejsersa rezultatom 94:84 i poveli sa 1-0 u seriji.

U jednoj neefikasnoj utakmici, koja se igrala na mali broj poena, bolje su se snašli domaći igrači, koje je predvodio Kajri Irving sa 20 poena, 7 asistencija i 5 uhvaćenih lopti. Pratio ga je Markus Moris sa isto toliko ubačenih poena i 7 skokova.

Ekipa Indijane na ovom meču nije imala raspoloženog igrača, izuzev Korija Džozefa, koji je bio najefikasniji sa 14 ubačenih poena. Očekivalo se dosta više od Bojana Bogdanovića, ali popularni Babo je postigao tek 12 poena. Sem pomenutog dvojca, niko više u ekipi Indijane nije bio dvocifren.

Indijana je dosta bolje ušla u meč od svog protivnika, pa su na pola prve deonice imali 8 poena prednosti. Ubrzo se Boston vratio u igru pogocima Markusa Morisa, koji je u prvoj četvrtini, koja je završena bez pobednika, ubacio čak 12 poena.

U drugom periodu meča, koji je bio za nijansu zanimljiviji i efikasniji od prvog, Indijana je bila bolji tim i uspela je dobrom odbranom na odmor da ode sa zalihom od 7 poena.

Ključni period meča je bila je treća četvrtina u kojoj su Kajri i saigrači odigrali nestvarnu odbranu i primili samo 8 poena za 12 minuta, postigli 26 i otišli na mini odmor sa, ispostaviće se, nedostižnih 11 poena prednosti.

Nisu imali snage za preokret igrači Pejsersa, a Boston je u jednom momentu išao i na maksimalnih +22.

Serija se nastavlja u noći između srede i četvrtka, kada će ekipa Bostona ponovo biti domaćin.

Podelite vest: