Boston – Milvoki: Sve osim pobede je katastrofa za Seltikse

Boston Celtics Milwaukee Bucks Plej-of

Boston – Milvoki: Sve osim pobede je katastrofa za Seltikse

Boston Celtics Milwaukee Bucks Plej-of
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 06.05.2019. Foto: necn.com

Utakmica broj četiri je biti ili ne biti za košarkaše Boston Seltiksa, koji zaostaju 2:1 u seriji protiv Baksa i poraz u ovom susretu stavio bi ih u jako težak položaj.

(FOTO: freetips.com)

Sve od sebe moraće da daju igrači Boston Seltiksa u 4. susretu protiv Milvokija. Posle pobede u prvom susretu i brejka na startu seriju, igrači Bostona ispustili su naredne dve utakmice i ukoliko sa 1:3 odu u Viskonsin, teško da će se iz te provalije izvući. Milvoki Baksi su završili regularni deo sezone sa 33-8 na svom parketu, a u plej-ofu doživeli su jedan, pomenuti poraz upravo od Seltiksa.

U prethodnoj utakmici Janis Adetokunbo je pokazao zašto je glavni mvp kandidat i superstar u NBA ligi. Grčki košarkaš razneo je Seltikse na komadiće, dominirajući u reketu. Na liniju za slobodna bacanja išao je čak 22 puta, što je izazvalo burne reakcije iz tabora Seltiksa.

Pozitivna stvar za Seltikse je mogućnost povratka Markusa Smarta u tim. Sjajni igrač Bostona je trenirao sa ekipom u nedelju i posle 8 propuštenih utakmica mogao bi da se nađe u postavi svog tima.

Na drugoj strani neće biti Malkolma Brogdona, koji, takođe, trenira sa timom, ali nije igrao utakmicu još od 15. marta.

Veliki zadatak je pred Bredom Stivensom. Taktika koju je upotrebio u utakmici broj jedan bila je uspešna i odbrana nad Janisom bila je fantastična. U naredna dva susreta, Adetokunbo je razneo Seltikse i ono što treba da zabrine Stivensa i njegove pulene je lakoća sa kojom je grčki košarkaš probijao odbranu Seltiksa.

Predvodnik Seltiksa Kajri Irving odigrao je sjajno u trećem susretu. Postigao je 29 poena, uz 6 asistencija i po 3 skoka i ukradene lopte. Ključno će biti za Boston da odigra ponovo na vrhunskom nivou, a uloga Gordona Hejvorda biće od velikog značaja.

Bivša zvezda Jute postigao je svega 10 poena na prošlom susretu, uz 2-8 šut iz igre. Hejvord će morati da podigne nivo svoje igre i donese preko potrebnu energiju Seltiksima sa klupe.

A Baksi to svakako imaju. Džordž Hil i Pet Konaton doneli su kombinovano 35 poena i 11 skokova sa klupe, u pobedi svoje ekipe.

Ukoliko Seltiksi izgube, iskopaće duboku jamu sebi i u Viskonsinu će ih sačekati neprijateljski nastrojena publika i tim koji retko dopušta poraze na svom parketu. Dakle, stvar je jasna – pobeda i ništa drugo.

 

Podelite vest: